Germania reactivează termocentralele pe cărbune

Germania reactivează termocentralele pe cărbune
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Guvernul german a aprobat reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluție preventivă pentru iarna care vine, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul ACUE, Electrica Furnizare, Tinmar Energy.

Detalii aici

Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza "pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare", se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin, arată Agerpres.

Distribuitorul de energie al Electrica SA, grant UE pentru un proiect de cercetare legat de prosumatori, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI Distribuitorul de energie al Electrica SA, grant UE pentru un proiect de cercetare legat de prosumatori, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Acesta explică faptul că legislația actualizată referitoare la folosirea unităților producătoare de electricitate menținute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârșitul lunii martie, dar cu condiția să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgență pentru aprovizionarea cu gaz natural.

Termocentralele vor fi reactivate "pentru a economisi gazul în producția de electricitate și evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024", mai precizează guvernul german, care asigură "că obiectivul finalizării renunțării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice".

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
carbune