Grupul francez Total a încheiat un acord în Irak pentru proiecte energetice în valoare de 27 de miliarde de dolari

Grupul francez Total a încheiat un acord în Irak pentru proiecte energetice în valoare de 27 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2021

Grupul francez Total va construi patru proiecte energetice uriașe în sudul Irakului, în cadrul unui acord în valoare de 27 de miliarde de dolari semnat la Bagdad, a anunțat Ministerul irakian al Petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va începe cu o investiție inițială de 10 miliarde de dolari, a afirmat directorul general al grupului, Patrick Pouyanne, la ceremonia de semnare, precizând că lucrările de inginerie vor începe imediat, scrie News.ro.

Xiaomi intră pe piața vehiculelor autonome CITEȘTE ȘI Xiaomi intră pe piața vehiculelor autonome

Planul este de a mobiliza echipele în Irak până la sfârșitul anului 2021, a adăugat șeful Total.

Ministrul irakian al petrolului, Ihsan Abdul Jabbar, a declarat că prima fază va include o investiție de 3 miliarde de dolari a grupului francez într-un proiect de injectare a apei de mare în câmpurile petroliere pentru a spori recuperarea țițeiului.

Total va aloca, de asemenea, 2 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici de procesare a gazului produs în exploatările sudice West Qurna 2, Majnoon, Artawi, Tuba și Luhais, a adăugat el.

Compania anticipează o producție de 300 de milioane de metri cubi de gaz pe zi și să dubleze această cantitate după o a doua fază de dezvoltare, a spus Jabbar.

Ministrul irakian al Petrolului a spus că gazele produse  de Total în sudyl țării vor ajuta Irakul să-și reducă importurile de gaze din Iran, gazele produse pe plan intern fiind, de asemenea, mai ieftine decât gazele iraniene.

Costul gazelor importate din Iran este de aproximativ 8 dolari pentru un milion de unități termale britanice, iar gazele obținute din proiectul Total ar fi mai ieftine cu 1,50  dolari pentru milion de unități termale britanice, a spus Jabbar.

VIDEO Ministrul Raluca Turcan la Ora de Profit.ro: Salariul minim va crește din ianuarie. Nu va fi din pixul guvernanților. Guvernul declanșează \ CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Raluca Turcan la Ora de Profit.ro: Salariul minim va crește din ianuarie. Nu va fi din pixul guvernanților. Guvernul declanșează "campanii la firul ierbii" contra muncii la negru. Ce se va întâmpla cu pensiile și angajații

Celelalte două proiecte sunt o centrală solară și una pentru creșterea producției de țiței din zăcământul petrolier Artawi.

Total va contribui la creșterea producției zăcământului petrolier Artawi la 210.000 de barili de petrol pe zi, de la nivelul actual de 85.000 barilie de petrol pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
total
irak