Grupul OMV este gata să continue finanțarea proiectului Nord Stream 2, în pofida criticilor

Grupul OMV este gata să continue finanțarea proiectului Nord Stream 2, în pofida criticilor
scris 10 dec 2018

Grupul austriac de petrol și gaze OMV, proprietarul OMV Petrom, a investi deja 531 milioane de euro în proiectul gazoductului Nord Stream 2 și va continua să finanțeze acest proiect și în 2019, a declarat luni directorul general de la OMV, Rainer Seele, pentru RIA Novosti.

Grupul rus Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom și un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV și Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune construcția a încă două conducte pe lângă cele două deja existente, scrie Agerpres.

ANRE vrea să modifice modul de stabilire a tarifelor de înmagazinare gaze naturale, oferind Romgaz o rată de rentabilitate dublă comparativ cu cea a distribuitorilor CITEȘTE ȘI ANRE vrea să modifice modul de stabilire a tarifelor de înmagazinare gaze naturale, oferind Romgaz o rată de rentabilitate dublă comparativ cu cea a distribuitorilor

"Până la această dată am investit 531 de milioane de euro în acest proiect", a spus Rainer Seele, referindu-se la perioada de până la finele celui de-al treilea trimestru al acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
omv