Guvernul pune cruce minei de uraniu de la Crucea - mina va fi închisă

Guvernul pune cruce minei de uraniu de la Crucea - mina va fi închisă
scris 23 iun 2021

Mina de uraniu de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, menționând că va fi un pachet social prin care vor fi plătite salarii compensatorii pentru cei care se disponibilizează.

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Biriș Goran, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Hidroelectrica, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

"Referitor la Mina de la Crucea. Da, Mina de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ acolo, dar evident că minerii de acolo vor lucra la închidere. Pentru asta avem Ordonanța 69 care intră joi în Guvern cu pachet social, un pachet social prin care plătim salarii compensatorii pentru cei care se disponibilizează și le suportăm de la buget - pentru uraniu și pentru Hunedoara - și venituri de completare mergându-le vechimea în același timp, între 24 și 48 de luni", a spus Virgil Popescu, la "Ora Guvernului".

Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads

Ministrul Energiei a precizat că va fi redeschisă mina de la Tulgheș-Grințieș, o altă mină de uraniu, scrie Agerpres.

"Feldioara, dacă vorbim de Feldioara - este antecontract de vânzare-cumpărare către Nuclearelectrica. Va trece la Nuclearelectrica și acolo se va procesa octoxidul de uraniu pentru producerea dioxidului. Deci va fi circuit integrat nuclear în România, în interiorul Nuclearelectrica - și vom deschide mina de la Tulgheș-Grințieș tocmai pentru a avea minereu de uraniu în România că avem nevoie. Vrem să construim 3 și 4 și atunci e normal să avem în interiorul țării totul nuclear", a mai spus Virgil Popescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
crucea
uraniu
mina