Hidroelectrica asigură peste jumătate din producția de electricitate a țării, luni dimineața

Hidroelectrica asigură peste jumătate din producția de electricitate a țării, luni dimineața
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2020

Hidroelectrica, producătorul de energie care are de regulă o cotă de piață de 25-30%, asigură luni dimineața peste jumătate din producția națională, în contextul ploilor abundente din ultimele zile, dar și a închiderii planificate a unui reactor de la Cernavodă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, potrivit site-ului Transelectrica, unde este prezentată starea sistemului energetic național în timp real, energia hidro este pe primul loc, cu 3.348 de MW în producție, luni la ora 10:00, scrie Agerpres.

Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas: Orice consumator din România își poate schimba ONLINE furnizorul de gaze, fără întreruperi, fără riscuri și cu economii substanțiale la factură CITEȘTE ȘI Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas: Orice consumator din România își poate schimba ONLINE furnizorul de gaze, fără întreruperi, fără riscuri și cu economii substanțiale la factură

Urmează hidrocarburile, cu 922 MW (14,8%), cărbunele - 901 MW (14,4%), nuclear - 695 MW (11,7%), fotovoltaic - 299 MW (4,8%), biomasa - 36 MW (0,5%) și energia eoliană - 23 MW (0,3%).

Consumul național de energie era, la ora menționată, 6.803 MW, producția totală - 6.245 MW, diferența de 558 MW reprezentând importuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
energie electrica