Investițiile în gaze lichefiate au atins un nivel record

Investițiile în gaze lichefiate au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2019

Investiții record în valoare de 50 de miliarde dolari au făcut din 2019 un an de referință pentru gazele naturale lichefiate, a declarat joi directorul Agenției Internaționale a Energiei (IEA), Fatih Birol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Birol, sectorul industrial este principalul motor de creștere din Asia pentru gazele naturale lichefiate, iar China ar urma să detroneze Japonia din postura de cel mai mare importator mondial de gaze lichefiate peste cinci ani, scrie Agerpres.

Enel X a devenit acționar la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice CITEȘTE ȘI Enel X a devenit acționar la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice

"În acest an, 2019, am depășit deja cele mai mari investiții făcute vreodată, 50 de miliarde dolari", a spus Fatih Birol la o conferință anuală a producătorilor și consumatorilor de gaze naturale lichefiate organizată la Tokyo. "Cea mai mare creștere vine din Asia. În următorii cinci ani, aproximativ o treime din cererea globală de gaze lichefiate va veni numai din China", a adăugat Birol.

De asemenea, importurile Europei de gaze naturale lichefiate vor crește și ele, în condițiile în care producția internă de gaze naturale va scădea iar statele europene își vor diversifica sursele de aprovizionare, a mai spus directorul IEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze lichefiate
fatih birol