Ioan Niculae scoate la vânzare centrale în cogenerare pe gaze de aproape 50 MW

Ioan Niculae scoate la vânzare centrale în cogenerare pe gaze de aproape 50 MW
scris 26 nov 2019

Compania Energy Cogeneration Group din concernul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae, intrată în faliment în septembrie, a scos la vânzare 3 facilități de producție de energie electrică și abur tehnologic în cogenerare, situate în Bacău, Zimnicea și Turnu Măgurele, care alimentau combinatele de îngrășăminte chimice ale Interagro din aceste localități.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele trei unități de producție, care funcționează cu gaze naturale, au o putere instalată totală de 48 MW, iar prețul cumulat de pornire al licitațiilor de vânzare este de circa 4,76 milioane euro.

Astfel, la Bacău este scoasă la vânzare, alături de alte bunuri, centrala în cogenerare de pe platforma fostului combinat Amurco, cu capacitate de 18 MW. Prețul de pornire a fost stabilit la peste 1,85 milioane euro.

Allianz-Țiriac la 9 luni: primele au depășit un miliard de lei, profitul operațional s-a apropiat de 100 milioane lei CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac la 9 luni: primele au depășit un miliard de lei, profitul operațional s-a apropiat de 100 milioane lei

"Din declarațiile celor care au participat la realizarea investiției de pe platforma Amurco Bacău, aceasta nu a funcționat decât 72 de ore, după ce s-au realizat probele tehnologice, apoi aceasta a fost oprită și conservată, ca urmare a închiderii instalațiilor de uree ale combinatului chimic care utilizau aburul tehnologic rezultat în urma cogenerării", arată lichidatorul judiciar al Energy Cogeneration Group, Casa de Insolvență Transilvania.

Centrala de la Zimnicea are o putere de 12 MW și un preț de pornire, cu tot cu bunuri asociate, de 1,47 milioane euro, iar cea de la Turnu Măgurele, o capacitate de 18 MW și preț de pornire de 1,43 milioane euro.

După cum a relatat Profit.ro, combinatul de îngrășăminte chimice Donau Chem Turnu Măgurele, parte a grupului Interagro controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență de peste doi ani, intenționa să-și reia activitatea, oprită în 2015, vrând să angajeze în acest scop până la 550 de persoane. Anterior, a fost redemarată activitatea combinatului Viromet Victoria.

viewscnt
Afla mai multe despre
ioan niculae
grupul interagro
centrale cogenerare
centrale cogenerare gaze
abur tehnologic combinate ingrasaminte chimice
energy cogeneration group
viromet
donau chem