Irakul vrea să majoreze producția de petrol în 2017, în pofida acordului anunțat de OPEC

Irakul vrea să majoreze producția de petrol în 2017, în pofida acordului anunțat de OPEC
scris 9 oct 2016

Ministrul irakian al Petrolului a îndemnat companiile din industria locală de petrol și gaze să majoreze în continuare producția, la doar două săptămâni după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anunțat un acord preliminar pentru reducerea producției cartelului.

În timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai petroliștilor, ministrul Petrolului, Jabar al-Luaibi, a subliniat “necesitatea majorării în continuare a producției de petrol și gaze prin creșterea eforturilor la nivel national (…) în ultima parte din 2016 și în 2017”, potrivit unui comunicat al ministerului de resort publicat duminică, citat de Reuters.

Țintele de producție ale companiilor cu capital străin “trebuie atinse în perioada desemnată”, se arată în comunicat.

Tradeville: Prețul petrolului ar putea reveni la 60 de dolari pe baril în 2017 CITEȘTE ȘI Tradeville: Prețul petrolului ar putea reveni la 60 de dolari pe baril în 2017

Ministrul irakian nu a menționat acordul anunțat de membrii OPEC pe 28 septembrie, potrivit căruia OPEC își va reduce producția până la un nivel cuprins între 32,5 și 33 de milioane de barili pe zi. Acordul, primul de acest fel din ultimii 8 ani, vizează stabilizarea pieței globale și aducerea prețurilor petrolului pe o traiectorie ascendentă.

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters, producția cartelului s-a situat la circa 33,6 milioane de barili pe zi în septembrie, din care 4,43 milioane de barili au fost produse de Irak.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
irak
petrol
productie
opec
acord