Iranul va trimite 4 milioane barili de țiței spre Europa în următoarele 24 ore

Iranul va trimite 4 milioane barili de țiței spre Europa în următoarele 24 ore
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 feb 2016

Trei petroliere încărcate cu 4 milioane barili de țiței iranian vor pleca spre Europa în următoarele 24 de ore, a declarat sâmbătă directorul companiei de stat National Iranian Oil. Jumătate din cantitatea de țiței va fi livrată companiei franceze Total, iar restul va merge către companii din Rusia și Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În următoarele 24 de ore, 4 milioane barili de țiței vor fi încărcate în trei petroliere cu destinația Europa", a spus directorul National Iranian Oil, Rokneddin Javadi, citat de Reuters.

Total S.A., unul dintre cele mai mari grupuri energetice la nivel mondial, a achiziționat 2 milioane de barili, iar diferența a fost cumpărată de două companii din Rusia și Spania, a precizat Javadi, fără să numească cele două companii.

Cotațiile petrolului au urcat vineri, sprijinite de afirmațiile membrilor OPEC privind diminuarea producției CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului au urcat vineri, sprijinite de afirmațiile membrilor OPEC privind diminuarea producției

Luna trecută, Iranul a anunțat că va majora producția de țiței cu 500.000 barili/zi, în încercarea de a-și recâștiga cumpărătorii pierduți din cauza sancțiunilor economice internaționale. Autoritățile iraniene au încheiat deja mai multe acorduri cu companii din Europa, printre care Total și Greek Hellenic Petroleum.

Mai multe surse, care au dorit să își păstreze anonimatul, au declarat recent pentru Reuters că șase petroliere iraniene vor livra țiței cumpărătorilor din Europa și Asia în luna februarie, iar un milion de barili vor ajunge la rafinăria Petrotel din România, deținută de Lukoil.

În 25 ianuarie, grupul rus Lukoil a semnat un acord cu autoritățile de la Teheran pentru două proiecte de explorare în sud-vestul Iranului. Hormoz Qalavand, director al diviziei de explorare la National Iranian Oil, a afirmat că valoarea contractului se ridică la aproximativ șase milioane de dolari, iar Lukoil a început deja să lucreze la cele două proiecte. 

Iranul are cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume și este pe locul patru în privința rezervelor de țiței.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
titei
petroliere
total
petrotel
national iranian oil