Italia: Ministrul Energiei speră că un investitor străin va cumpăra rafinăria Lukoil

Italia: Ministrul Energiei speră că un investitor străin va cumpăra rafinăria Lukoil
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2022

Ministrul italian al Energiei, Roberto Cingolani, și-a exprimat speranța că rafinăria Lukoil din Sicilia va fi cumpărată de un investitor străin, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sancțiunile impuse de Uniunea Europeană asupra importurilor de țiței rusesc afectează sever rafinăria, responsabilă pentru aproximativ 20% din capacitatea de rafinare a Italiei.

Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în ultima săptămână, aproape de un minim atins în timpul pandemiei CITEȘTE ȘI Acțiunile Meta, compania-mamă a Facebook, au scăzut cu 14% în ultima săptămână, aproape de un minim atins în timpul pandemiei

"Este o situație extrem de delicată, cel mai bun lucru ar fi o achiziție internațională", le-a spus jurnaliștilor Cingolani.

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajați, este deținută de firma elvețiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producția rafinăriei. La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil.

Polonia a inaugurat un canal spre Marea Baltică pentru a evita apele teritoriale ruse CITEȘTE ȘI Polonia a inaugurat un canal spre Marea Baltică pentru a evita apele teritoriale ruse

Înaintea pandemiei de COVID-19, rafinăria ISAB producea 10,6 milioane tone de produse rafinate pe an, 13% din producția totală a Italiei.

În România, Lukoil deținea rafinăria Petrotel Ploiești, o rețea de benzinării și pachetul majoritar de drepturi asupra unei concesiuni offshore de gaze naturale din Marea Neagră, la care se gândește însă de mai mult timp să renunțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrotel lukoil
lukoil rafinarie italia
sanctiuni titei rusesc
sanctiuni produse petroliere rusia