KazMunayGas are un nou director general

KazMunayGas are un nou director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2022

Consiliul de Administrație al fondului suveran al statului kazah - Samruk-Kazyna - cu acordul președintelui și Guvernului kazah, a decis numirea lui Magzum Mirzagaliyev în funcția de președinte al CA al companiei naționale de petrol și gaze "KazMunayGas", acționarul majoritar la KMG International, informează un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Născut în 1978, Magzum Mirzagaliyev este absolvent al Universității Turan din Alma Ata, specialitatea economist relații internaționale. De-a lungul carierei sale profesionale, Mirzagaliyev a ocupat diferite poziții atât la KazMunayGas, unde între 2010 și 2012 a fost Managing Director, cât și în Ministerul kazah al Energiei, unde a fost atât viceministru, din 2014 până în 2019, cât și ministru, din luna septembrie 2021 și până în ianuarie 2022, când a devenit consilier al președintelui Republicii Kazahstan, scrie Agerpres.

FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera! CITEȘTE ȘI FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera!

KazMunayGas este compania națională de petrol și gaze a Republicii Kazahstan, cu activități de explorare, producție, rafinare și transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol și gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport și prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.

KazMunayGas este acționarul majoritar de la KMG International, o companie care deține și desfășoară operațiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail și trading pe mai multe piețe internaționale. Rețeaua de retail a KMG International cuprinde peste 1.100 de puncte de alimentare carburanți în România, Georgia, Bulgaria și Republica Moldova. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kazmunaygas
magzum mirzagaliyev