Mesaj al CEZ Vânzare către clienți, după ce a fost achiziționată de Premier Energy

Mesaj al CEZ Vânzare către clienți, după ce a fost achiziționată de Premier Energy
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Condițiile contractuale ale clienților CEZ Vânzare rămân neschimbate pe întreaga perioadă contractuală, iar datele de contact la care pot fi verificate sau modificate rămân, de asemenea, neschimbate și pot fi confirmate în orice corespondență oficială sau pe canalele de comunicare oficiale ale companiei. Furnizorul de energie electrică și gaze naturale le reamintește clienților săi că orice persoană care pretinde a fi angajat al companiei trebuie să prezinte dovada acestui fapt înainte de a le presta orice fel de servicii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tipul de practici la care clienții CEZ Vânzare ar trebui să fie atenți:

VIDEO&FOTO Urmașă a gigantului Cehoslovaciei comuniste, care s-a luptat cu Musk pe Tesla, pe final cu investiția de 100 milioane euro în România, anunțată de Profit.ro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Urmașă a gigantului Cehoslovaciei comuniste, care s-a luptat cu Musk pe Tesla, pe final cu investiția de 100 milioane euro în România, anunțată de Profit.ro

Pentru a evita situatii neplăcute, CEZ Vânzare sfătuiește clienții să acorde atenție sporită persoanelor care se recomandă ca angajați CEZ și îi informează eronat că:

vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a schimbării acțonariatului/ desființării companiei CEZ Vânzare;
prețurile și clauzele contractuale deja agreate se modifică.

La acest moment, Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care compania CEZ Vânzare, unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața locală, aflat în portofoliul grupului financiar și de asset management Macquarie din 2020, de când australienii au cumpărat principalele active românești ale cehilor de la CEZ, a fost achiziționată de Premier Energy.

Tranzacția este de circa 15 milioane euro, conform surselor Profit.ro.

Niculae Havrileț, fost șef al ANRE, renunță la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom CITEȘTE ȘI Niculae Havrileț, fost șef al ANRE, renunță la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

Premier Energy este al treilea cel mai mare jucător din piața de profil

Anterior, și compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, intențioa să facă ofertă de preluare a CEZ Vânzare.

CEZ Vânzare are în portofoliu circa 1,4 milioane de clienți. Compania va fi rebranduită cu numele noului proprietar.

 "Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională. Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală. Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul", spune Jose Garza, CEO al Premier Energy. 

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

În vara lui 2023, Premier Energy, companie de distribuție și furnizare a gazelor naturale, precum și de producție de energie electrică, deținută indirect în România de fondul de investiții Emma Capital, al omului de afaceri ceh Jiri Smejc, a preluat operarea rețelei de distribuție a gazelor din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici și non-casnici (din zona de retail, industrie, comerț), operează și deține o rețea de distribuție de gaz în și în jurul capitalei București, zona de sud și de vest a țării, cât și în localități mai mici din partea de nord a României (în total 2.500 de km de rețea).

Operatorul este deținut de Premier Energy PLC, grupul de infrastructură și gaze care operează în Republica Moldova și România.

Înființată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor și furnizor pe piața gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie și E.ON. Compania este deținută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiții Emma Capital.

Totodată, Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%.

La finalul anului 2021, Premier Energy a achiziționat integral compania Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile. Prin aceste achiziții, grupul își pregătește tranziția către energie regenerabilă,  ținta setată pentru România și în regiune fiind de 300-500 MW în următorii cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica furnizare energie
hidroelectrica preluare furnizor energie
pret energie
scumpire energie
cez vanzare
hidroelectrica ce vanzare