Ministrul Energiei anunță că în următoarele zile vor fi publicate normele de aplicare a legislației care stabilește subvenții pentru energie

Ministrul Energiei anunță că în următoarele zile vor fi publicate normele de aplicare a legislației care stabilește subvenții pentru energie
scris 12 nov 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că normele de aplicare a legislației care prevede acordarea de sprijin pentru achitarea facturilor la energia electrică și gaze vor fi publicate în următoarele zile, el explicând că facturile aferente lunii noiembrie trebuie emise de către furnizorii de electricitate abia la începutul lunii decembrie. Ministrul dă din nou asigurări că facturile pentru clienții care au consum considerat mediu vor fi similare celor din luna decembrie a anului trecut.

"Lucrurile sunt foarte clare: factura lunii octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în cursul lui decembrie, deci nu are cum să vină factura lunii noiembrie tot în cursul aceleiași luni, pentru că trebuie să așteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul aferent. Facturile de obicei aferente lunii noiembrie vin la începutul lunii decembrie. Au încercat, a fost tentativă, după părerea mea, să zicem, nelalocul ei a unor furnizori să factureze două-trei-patru-cinci zile din luna noiembrie în cursul lunii noiembrie, eu le-am transmis că nu au cum să factureze de la începutul lui noiembrie în cursul lui noiembrie și spuneam că nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi și le-am transmis că avem un termen de 15 zile, conform legii, să facem normele. Legiuitorul a dat acest termen, tocmai considerând că consumul lunii noiembrie facturează la începutul lunii decembrie. Normele sunt gata, le-am discutat astăzi și le-am discutat și cu Ministerul de Finanțe și cu Ministerul Muncii, în câteva zile vor fi publicate și vor ști exact ceea ce trebuie să facă”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

El a precizat că "oamenii trebuie să stea liniștiți" în privința facturilor la electricitate pentru că nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut.

Prețul la energie a fost plafonat la un leu pe kWh, iar consumatorii care consumă cel mult 300 de kiloWatt lunar, plus o marjă de 10 la sută din acest consum energie electrică și până în 200 de metri cubi de gaze naturale, cu o marjă de 10 la sută vor primi discounturi suplimentare.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

De schema de ajutor pentru energie electrică vor beneficia aproximativ 6 milioane de gospodării din totalul de 8 milioane racordate la sistem, a precizat ministrul, citat de News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu