Ministrul Energiei: Diferența de preț între benzină și motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuații

Ministrul Energiei: Diferența de preț între benzină și motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuații
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este de părere că diferența de preț dintre benzină și motorină va avea fluctuații și a explicat că motorina este mai scumpă, deoarece în regiune este cerere foarte mare de motorină, mai ales din Ucraina unde are loc un război.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat anterior că diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a ajuns la un nivel record, după noi scumpiri.

Întrebat dacă sunt justificate creșterile de prețuri la combustibili, Virgil Popescu a explicat că observă o scădere ușoară de preț, scrie News.ro.

VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră

”După anunțul OPEC de scădere a producției, a urmat o creștere a prețului. Am văzut asta, după care am văzut o stabilizare a prețului barilului de pretrol și  astăzi sau de două zile observ o ușoară scădere. Dar asta e legat de prețul petrolului care are o influență la noi în țară legat de prețul benzinei, în mod special. La motorină avem și cotațiile internaționale, fiind importatori de motorină. Cotațiile nu au scăzut”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24.

Ministrul Energiei a precizat că dacă se putea produce mai multă motorină, acest lucru se făcea deja, având în vedere cererea de pe piață.

”Există o rețetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferența de preț între benzină și motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuații. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotația motorinei probabil va rămâne, și Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină și toate statele importă motorină”, a subliniat Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
virgil popescu
benzina
motorina