MOTORINA România își diminuează importurile cu 14% în februarie, dar și exporturile către Ucraina

MOTORINA România își diminuează importurile cu 14% în februarie, dar și exporturile către Ucraina
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 11 mar 2024

Volumele intrărilor de motorină în porturile României au scăzut în februarie cu 14%, la 303 mii tone, ca urmare a scăderii cererii sezoniere autohtone, dar și ucrainene, potrivit datelor Grupului de Consultanță A-95.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Reducerea volumelor este rezultatul cererii sezoniere scăzute din România și de o reducere a livrărilor de motorină către Ucraina, susține grupul de consultanță ucrainean.

În februarie, companiile românești au livrat 101 mii tone de motorină Ucrainei, cu 28 mii tone sub volumele din ianuarie.

Principalele volume, 272 mii tone, au fost descărcate în portul Constanța, la terminalul Petromidia sosind alte 31 mii tone de motorină.

În portul Galați, importurile de motorină au fost nule.

Compania românească ce a divulgat că deține acțiuni Gabriel Resources chiar în ziua deciziei Roșia Montană s-a prăbușit în deschidere la BVB CITEȘTE ȘI Compania românească ce a divulgat că deține acțiuni Gabriel Resources chiar în ziua deciziei Roșia Montană s-a prăbușit în deschidere la BVB

Geografia aprovizionării cu motorină din februarie nu s-a schimbat față de din ianuarie.

Cele mai mari volume, 99 mii tone, au provenit de la rafinăria saudită YASREF. 73 mii toneau sosit de la rafinăria Turkish Star. Volumul livrărilor de combustibil diesel de la Indian Reliance Industries a fost de 54 mii tone, iar 40 mii tone și 37 mii tone de diesel au ajuns în porturile românești din Grecia, respectiv, Israel.

În februarie, o parte din motorina ajunsă în porturile românești din Turcia, Israel, Arabia Saudită, India și Grecia a fost expediată în Ucraina.

Astfel, 40 mii tone de produse israeliene, 30 mii tone de motorină saudită și alte 23 mii tone de diesel din Kuweit au fost exportate în Ucraina, unde au ajuns și alte 10 mii tone de motorină grecească și turcească. Aprovizionarea Kievului cu motorină produsă de India din terminalele din România s-a ridicat la 11.000 de tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
import
motorina
export
ucraina
constanta
petromidia
galați