Nicușor Dan: Datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare

Nicușor Dan: Datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declară că datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare, după ce Municipalitatea va încasa aproximativ 500 de milioane de lei din fonduri europene, bani pe care Primăria i-a dat în 2023, dar nu i-a recuperat deocamdată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Pe de altă parte, edilul general a precizat că datoria de 1 miliard de lei invocată de către Elcen ar fi de fapt mai mică, ajungând la 600-800 de milioane de lei. Totodată, Nicușor Dan a pus întârzierile de plată ale Municipalității pe seama faptului că în acest an PMB a primit de la stat, din impozitele pe salarii ale bucureștenilor, cu 500 de milioane de lei mai puțin decât în primele cinci luni din 2023, potrivit Agepres.

"Nu cred că este (un miliard de lei datoria, n.r.). Tot timpul trebuie să vezi cât e scadentă, cât a trecut de 30 de zile, cât a trecut de 90 de zile... Într-adevăr, din cauza faptului că am primit cam cu 100 de milioane de lei mai puțin în fiecare lună, din impozite și taxe, Primăria are o restanță de vreo 200 de milioane de lei către Termoenergetica, iar acele diferențe de tarif pe toți cei cinci ani de funcționare, din cauza momentelor diferite la care se calculează tarifele, probabil că sunt vreo 400 de milioane pe care noi ar trebui să îi mai dăm Termoenergeticii. Deci, suntem în suma asta de 600-800 de milioane. Noi mai avem niște bani pe care i-am dat pe fonduri europene în 2023 și pe care încă nu i-am recuperat - încă 400-500 de milioane. În momentul în care o să vină banii aceștia, ne vom regla. Suntem mai bine decât în alți ani", a spus edilul general într-o declarație acordată presei.

Nicușor Dan a precizat că astfel de întârzieri de plată au existat și în anii anteriori, dar că datoriile au fost recuperate în cursul lunilor de vară, când facturile sunt mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
elcen
primarie
datorii