O companie petrolieră românească parteneră cu OMV Petrom va lucra pentru cel mai mare producător de gaze din Ucraina

O companie petrolieră românească parteneră cu OMV Petrom va lucra pentru cel mai mare producător de gaze din Ucraina

UkrGasVydobuvannya

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 apr 2020

Compania petrolieră românească Expert Petroleum Solutions SRL, parteneră cu OMV Petrom, fondată de doi foști manageri ai gigantului mondial al serviciilor la sondă Schlumberger și controlată printr-o entitate juridică înregistrată în Luxemburg, a semnat cu UkrGasVydobuvannya, cel mai mare producător ucrainean de gaze naturale, deținut de stat, un contract pe 15 ani de creștere a producției pe mai multe perimetre mature din Ucraina, pentru care a concurat cu un consorțiu din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Principalul scop al încheierii contractului nu este sprijinirea producției de gaze de gază, deși, în termeni de eficiență și optimizare a costurilor, este. Însă ne așteptăm la majorarea producției în primii 5 ani ai perioadei garantate. Creșterea nu va fi de câteva procente, ci de zeci de procente", a declarat Oleksandr Romanyuk, directorul general al UkrGasVydobuvannya, companie controlată de grupul de stat Naftogaz.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat pe 15 ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 10 ani. Cei de la Expert Petroleum Solutions vor primi plăți pentru fiecare metru cub de gaz produs, cuantumul acestora urmând să fie diferit pentru fiecare perimetru gazier ce face obiectul contractului.

Orban, după ce Profit.ro a semnalat un nivel ridicat al amenzilor: Nu a existat niciodată o dispoziție în sensul de a se da amenzi CITEȘTE ȘI Orban, după ce Profit.ro a semnalat un nivel ridicat al amenzilor: Nu a existat niciodată o dispoziție în sensul de a se da amenzi

"Vom achita costurile companiei și îi vom garanta un anumit nivel de profit, pentru a o încuraja să investească în zăcămintele noastre", a arătat Romanyuk. UkrGasVydobuvannya asigură circa 75% din producția internă totală de gaze a Ucrainei.

Compania-mamă Naftogaz a transmis că parteneriatul cu Expert Petroleum Solutions va genera o producție suplimentară de cel puțin 300 milioane metri cubi de gaze la un număr de 13 perimetre mature de mici dimensiuni din vestul Ucrainei, pe o perioadă de 5 ani.

De asemenea, aceasta a estimat că intensificarea operațiunilor petroliere pe perimetrele menționate va duce și la creșterea sumelor încasate din taxe și alte obligații bugetare, generând un plus de 4 miliarde hrivne (peste 135 milioane euro) la PIB-ul Ucrainei și al regiunii Lvov.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Directorul IMM Invest anunță: Cu STS, aplicația a fost rescrisă de la zero și urmează să fie redeschisă CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Directorul IMM Invest anunță: Cu STS, aplicația a fost rescrisă de la zero și urmează să fie redeschisă

Expert Petroleum Solutions este partenerul OMV Petrom în două contracte pentru creșterea productivității unor zăcăminte mature din România, în județele Timiș și Gorj, iar anterior a derulat un contract similar cu Romgaz.

Compania a fost înființată în Luxemburg de doi foști manageri ai gigantului mondial al serviciilor la sondă Schlumberger, David Martinon și Michel Louboutin, și a înregistrat în 2018 afaceri de 137,8 milioane de lei, un profit net de aproape 43 milioane de lei și un număr mediu de peste 600 de angajați.

În 2016, Expert Petroleum a preluat subsidiara românească a furnizorului britanic de servicii petroliere Petrofac.

viewscnt
Afla mai multe despre
expert petroleum
naftogaz
gaze naturale ucraina
ukrgasvydobuvannya naftogaz
omv petrom zacaminte mature
expert petroleum fosti manageri schlumberger