O comună din Timiș trece pe încălzire cu apă geotermală. ”Apa menajeră va ajunge în case la o temperatură de 60-65°”

O comună din Timiș trece pe încălzire cu apă geotermală. ”Apa menajeră va ajunge în case la o temperatură de 60-65°”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Apa geotermală, folosită până acum în scop terapeutic la ștrandul din Lovrin, va ajuta și la încălzirea clădirilor din localitate, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toate instituțiile și gospodăriile din comuna timișeană Lovrin vor fi încălzite cu apă geotermală. Primăria comunei Lovrin derulează, în acest scop, un proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Consumul de gaze naturale al Italiei, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani CITEȘTE ȘI Consumul de gaze naturale al Italiei, la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani

Finanțat cu fonduri europene, proiectul va aduce reduceri de costuri pentru toți locuitorii, spune primarul Marius Graur.

“În prima fază avem de reabilitat și extins sistemul de încălzire în proporție de 40%. Ulterior se vor face demersuri pentru a acoperi întreaga localitate, 1.250 de numere de case să fie încălzite integral. Apa geotermală va veni într-o centrală modernizată și în case va ajunge apa menajeră la o temperatură de 60-65°. Costurile vor fi mult mai mici față de energia convențională cu lemne, peleți, cărbuni sau electric”, spune Marius Graur.

Apa geotermală a fost folosită, până acum, și la ștrandul din comuna Lovrin în scop recreativ și terapeutic, a mai precizat edilul Marius Graur.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa geotermala
timis