O ofertă de achiziție a BP din partea grupului saudit de stat ADNOC arată vulnerabilitatea la preluări a companiilor britanice mari

O ofertă de achiziție a BP din partea grupului saudit de stat ADNOC arată vulnerabilitatea la preluări a companiilor britanice mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2024

Apariția unei posibile oferte pentru achiziția BP din partea grupului petrolier deținut de stat al Emiratelor Arabe Unite, ADNOC, a scos în evidență vulnerabilitatea celor mai mari companii britanice la preluări și amenințarea la adresa statului Londrei de centru global de capital, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Baza mai mare de investitori din New York și accesul mai ușor la capital în comparație cu Londra se reflectă în evaluări mai mari, care au încurajat mai multe companii din Marea Britanie să se listeze acolo, inclusiv producătorul de cipuri Arm, relatează News.ro.

”Londra este o piață de vânzare. Dacă aveți evaluări modeste, este absolut inevitabil ca mulți investitori de peste mări și capital privat să aplice regula de calcul asupra companiilor dumneavoastră”, a declarat Charles Hall, director de cercetare la firma de brokeraj Peel Hunt, pentru Reuters.”

Germania a lansat cea mai mare fermă solară din Europa CITEȘTE ȘI Germania a lansat cea mai mare fermă solară din Europa

Factorii politici din Marea Britanie au planificat noi inițiative pentru a atrage investitorii înapoi la piața de valori din Marea Britanie și pentru a convinge companiile să se listeze la Londra, după ce ani de zile de ieșiri de fonduri au scăzut evaluările companiilor din Marea Britanie.

”Este doar o chestiune de timp până când cineva trece la BP. Rând pe rând, piața din Marea Britanie este selectată de companii străine sau firme de capital privat care recunosc valoarea oferită și modul în care o achiziție ar putea fie să le consolideze poziția pe piață, fie să le aducă un profit ordonat în timp”, a spus Dan Coatsworth, analist de investiții la AJ Bell.

Șeful Strategiei europene pentru acțiuni al Barclays, Emmanuel Cau, a declarat într-o notă, săptămâna aceasta, că decizia Marii Britanii din 2016 de a părăsi Uniunea Europeană a afectat piața de atunci, cu creșterea stagnantă și cu cele mai mari ieșiri de acțiuni în toate regiunile majore.

Chiar dacă indicele blue chip FTSE 100 al Londrei s-a apropiat de niveluri record vineri, pe baza câștigurilor estimate, acesta continuă să se tranzacționeze aproape de cel mai mare discount în comparație cu piețele din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
adnoc
preluare