OMV Petrom a finalizat modernizarea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, investiție de 19 milioane euro

OMV Petrom a finalizat modernizarea celui mai mare depozit de carburanți din vestul țării, investiție de 19 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2019

OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanți de la Arad, cel mai mare din vestul României și al doilea cel mai mare din țară, proiect ce a presupus investiții de aproape 19 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto. Depozitul răspunde în principal nevoii de carburanți din județele din vestul României - Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara, se arată într-un comunicat al OMV Petrom.

”Odată cu modernizarea depozitului de carburanți de la Arad, încheiem cu succes programul de optimizare a infrastructurii pentru depozitarea carburanților. Programul a vizat concentrarea operațiunilor în șase depozite mari pe teritoriul țării și a presupus investiții de aproximativ 145 de milioane de euro în ultimii 12 ani”, spune Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de activitatea Downstream Oil.

Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele ultraprocesate CITEȘTE ȘI Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele ultraprocesate

Depozitul de la Arad este unul dintre cele mai moderne și sigure terminale pentru produse petroliere din Europa, dispunând de cele mai bune tehnologii în domeniu la nivel internațional. Depozitul, care se întinde pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați include 5 rezervoare de carburanți modernizate. În cadrul proiectului, au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii și a livrărilor de carburanți, dar și cele mai bune sisteme disponibile pentru protecția împotriva incendiilor și pentru reducerea impactului asupra mediului.

Lucrările de construcții au inclus modernizarea a 5 rezervoare de depozitare carburanți, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton și lucrări de modernizare pentru 2 kilometri de cale ferată care deservesc depozitul.

Programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburanților a fost demarat în 2007 și a necesitat investiții de aproximativ 145 de milioane de euro. În cadrul programului, au fost construite trei depozite noi, la Jilava, Brazi și Ișalnița și au fost modernizate alte trei depozite – la Bacău, Cluj și Arad. Acestea au o capacitate cumulată de 119.000 de metri cubi și acoperă geografic întregul teritoriu al României, răspunzând astfel nevoii de mobilitate la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
depozit carburanti
investitii omv petrom
pret benzina
pret motorina