OMV Petrom a repornit centrala electrică pe gaze de la Brazi, care produce la jumătate din capacitate

OMV Petrom a repornit centrala electrică pe gaze de la Brazi, care produce la jumătate din capacitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2017

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, a anunțat că a reluat miercuri operațiunile la centrala electrică pe gaze naturale de la Brazi, oprită în aprilie din cauza unei defecțiuni, unitatea fiind disponibilă la jumătate din capacitate, după ce a trecut testele corespunzătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma defectării transformatorului turbine pea bur în aprilie 2017, coroborat cu defecțiunea anunțată anterior a transformatorului unei turbine pe gaze, centrala electrică Brazi a devenit complet indisponibilă”, arată un comunicat al OMV Petrom.

După înlocuirea transformatorului turbinei cu abur, centrala a reluat operațiunile și este disponibilă la jumătate din capacitatea de 420 MW, scrie News.ro.

EXCLUSIV Centrala din Cernavodă, asigurată prin negociere fără licitație cu Nuclear Risk Insurance din Marea Britanie, pentru 1,5 miliarde dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Centrala din Cernavodă, asigurată prin negociere fără licitație cu Nuclear Risk Insurance din Marea Britanie, pentru 1,5 miliarde dolari

”Așa cum a fost raportat și către REMIT, estimăm că central ava deveni în totalitate disponibilă în luna octombrie 2017, după înlocuirea transformatorului turbine pe gaze”, a mai precizat compania.

În raportul OMV Petrom pe anul trecut se arată că societatea a beneficiat de o cerere mai bună pe piață și și-a majorat producția de electricitate cu 10% în 2016, la 2,93 TWh.

Producție de energie anunțată este cumulată pentru centrala electrică Brazi, cu o capacitate de 860 MW, și pentru parcul eolian Dorobanțu, cu o capacitate de 45 MW.

În 2015, compania a fost nevoită să țină închisă centrala o partea a anului, din cauza distorsiunilor din piața românească a energiei electrice.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW.

Compania austriacă OMV deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, Ministerul Energiei are o participație de 20,64%, Fondul Proprietatea deține 12,57%, iar 15,78% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Compania are o valoare de piață de 16,6 miliarde lei (3,7 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
centrala brazi