OPEC ar putea majora producția dacă prețurile cresc

OPEC ar putea majora producția dacă prețurile cresc
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2019

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea decide majorarea producției din iulie, în cazul în care livrările de țiței din Venezuela și Iran scad și mai mult, iar prețurile continuă să crească, în condițiile în care extinderea reducerii producției ar putea duce la înăsprirea excesivă a condițiilor de pe piață, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția Venezuelei a scăzut sub un milion de barili de țiței pe zi (bpd), în urma sancțiunilor SUA. Dacă Washingtonul își înăsprește sancțiunile asupra Teheranului, producția de țiței a Iranului ar putea scădea și mai mult în luna mai, apreciază analiștii, scrie Agerpres.

După Alpiq, un alt fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica a rămas fără activitate de furnizare: ANRE a decis preluarea clienților Menarom PEC de către Enel și Electrica CITEȘTE ȘI După Alpiq, un alt fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica a rămas fără activitate de furnizare: ANRE a decis preluarea clienților Menarom PEC de către Enel și Electrica

"Dacă va exista un declin semnificativ al producției și prețul barilului de țiței urcă spre 85 de dolari, va trebui să majorăm producția. Perspectivele de pe piață sunt neclare și multe depind de evoluțiile din Venezuela și Iran, înaintea reuniunii din iunie", a afirmat o sursă din OPEC.

De la 1 ianuarie, OPEC și alți producători de țiței (alianța OPEC+) au decis să reducă producția cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019. La reuniunea din 25-26 iunie se va decide dacă pactul va fi extins.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol