OPEC: Creșterea producției de petrol în afara OPEC va fi mai mare decât creșterea cererii, în 2018

OPEC: Creșterea producției de petrol în afara OPEC va fi mai mare decât creșterea cererii, în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

OPEC a estimat pentru prima oară în acest an că creșterea producției de petrol din afara OPEC va fi în 2018 mai mare decât creșterea cererii, arată raportul lunar al organizației, citat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Organizația și-a majorat pentru a patra lună consecutiv estimările privind producția de țiței a Statelor Unite și a altor producători din afara OPEC, ceea ce arată că măsurile de restrângere a livrărilor, luate în colaborare cu Rusia, încep să aibă un efect contrar, scrie News.ro.

Prețurile petrolului au crescut în ianuarie la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a măsurilor de reducere a livrărilor adoptate de OPEC și Rusia pentru limitarea surplusului de ofertă din piață, provocat de dezvoltarea exploatărilor de șist din Statele Unite. Prețurile au scăzut însă de atunci, în timp ce industria americană înflorește, producția de țiței din SUA atingând un nivel record.

Transgaz scoate la licitație două capacități de rezervare transport gaze către Bulgaria la care pot participa doar companiile care s-au înregistrat la FGSZ Ltd., omologul operatorului de transport român din Ungaria CITEȘTE ȘI Transgaz scoate la licitație două capacități de rezervare transport gaze către Bulgaria la care pot participa doar companiile care s-au înregistrat la FGSZ Ltd., omologul operatorului de transport român din Ungaria

OPEC anticipează că cererea de petrol va crește cu 1,6 milioane de barili pe zi în acest an, peste așteptările inițiale, în timp ce oferta producătorilor din afara organizației va urca cu 1,66 de milioane de barili pe zi.

În consecință, măsurile actuale ale OPEC de limitare a producției de petrol nu vor reuși să determine eliminarea stocurilor excedentare, iar cartelul ar trebui să livreze cu aproximativ 200.000 de barili de petrol pe zi mai puțin decât estima în raportul din luna februarie.

Prin modificarea estimărilor, OPEC urmează exemplul altor organizații, cum este Agenția Internațională pentru Energie, care se așteaptă la o creștere și mai mare a producției din afara OPEC, de circa 1,8 milioane de barili de petrol pe zi.

Excedentul de stocuri de petrol din statele dezvoltate a scăzut totuși cu 85% de la începutul anului trecut, la circa 50 de milioane de barili, în ianuarie.

OPEC estimează că cele 14 state membre ale organizației au produs luna trecută circa 32,19 milioane de barili de petrol pe zi, cel mai puțin după aprilie 2017.

Prețurile petrolului au crescut modest miercuri, țițeiul american WTI cu 0,4%, la 60,96 dolri pe baril, iar petrolul Brent, de referință la Londra, cu 0,4%, la 64,89 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol