Petrolul a înregistrat cea mai accelerată scumpire săptămânală din ultimele 4 luni

Petrolul a înregistrat cea mai accelerată scumpire săptămânală din ultimele 4 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2023

Prețurile petrolului au urcat vineri cu aproximativ un dolar pe baril și au înregistrat cea mai mare creștere săptămânală din octombrie, în condițiile în care dolarul american a scăzut la un minim al ultimelor șapte luni, față de un coș de valute, iar informațiile din China indică o creștere a cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 93 de cenți, sau cu 1,1%, până la 84,96 dolari pe baril, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au consemnat a șaptea sesiune consecutivă pozitivă, crescând cu 1,25 dolari, sau cu 1,6%, la 79,64 dolari pe baril.

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima săptămână

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima săptămână

Prețul petrolului Brent a crescut cu 8% în această săptămână, iar petrolul cu 7,7%, recuperând majoritatea pierderilor de săptămâna trecută.

Indicele dolarului american a scăzut pentru prima dată în 2 ani și jumătate, alimentând speranța că Rezerva Federală va încetini majorarea dobânzilor.

Un dolar mai slab tinde să stimuleze cererea de petrol, făcându-l mai ieftin pentru cumpărătorii care dețin alte valute. Achizițiile recente de țiței din China și o creștere a traficului rutier în țară alimentează, de asemenea, speranța unei redresări a cererii în cea de-a doua cea mai mare economie din lume, după redeschiderea granițelor și relaxarea restricțiilor pentru Covid-19 după protestele de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
cotații
petrol
brent
apreciere