Petrolul înregistrează corecții după avansul puternic de săptămâna trecută

Petrolul înregistrează corecții după avansul puternic de săptămâna trecută
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 apr 2018

Cotațiile petrolului au început săptămâna în scădere de la maximul ultimilor peste 3 ani, atins săptămâna trecută în urma amenințărilor președintelui american Donald Trump legate de bombardarea Siriei. Investitorii care au mizat pe scumpirea petrolului și-au închis pozițiile pentru a încasa profiturile generate de creșterile puternice de preț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petrolul Brent este în coborâre cu 1,2%, la sub 71,7 dolari pe baril, iar referința americană West Texas Intermediate pierde 1,3%, fiind tranzacționat la 66,5 dolari pe baril. 

Ambele cotații au câștigat peste 8% săptămâna trecută, atingând maximul ultimilor peste 3 ani.

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri seara, că a ordonat forțelor armate americane să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei, potrivit Digi 24. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul. Armata americană a fost asistată în această operațiune de forțele franceze și britanice.

Miercuri,  președintele SUA amenințase că va bombarda Siria în replică la un nou presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene și a avertizat Rusia că nu ar trebui să sprijine regimul președintelui Bashar al-Assad.

Poluare accidentală pe Mureș, de la termocentrala Iernut a Romgaz. Compania și ANAR au intervenit pentru remediere CITEȘTE ȘI Poluare accidentală pe Mureș, de la termocentrala Iernut a Romgaz. Compania și ANAR au intervenit pentru remediere

Amenințările au susținut creșterea puternică a cotațiilor petrolului pe parcursul săptămânii trecute.

Investitorii au decis să încaseze profiturile generate de acest episod de scumpire a petrolului, pe fondul așteptărilor că Rusia și Iranul, un susținător al regimului condus de Bashar al-Assad, nu se vor răzbuna pentru atacul din weekend, spune Stephen Innes, senior trader la Oanda.

"Totuși, tensiunile din Orientul Mijlociu și tensiunile geopolitice rămân extrem de ridicate, ceea ce sugerează că primele de risc pe piața petrolului se vor menține", adaugă Innes.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrolul
petrol
sua
trump
siria
bombardare
cotatii
brent
wti
scadere
geopoltic