Petrolul revine la 30 dolari/baril, în urma informațiilor privind noi atacuri SI în Libia

Petrolul revine la 30 dolari/baril, în urma informațiilor privind noi atacuri SI în Libia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 ian 2016

Cotațiile petrolului au urcat joi peste pragul de 30 dolari/baril, în urma informațiilor din presă privind o serie de atacuri armate ale grupării Stat Islamic asupra mai multor terminale din Libia, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gruparea islamistă a atacat mai multe terminale de petrol din nordul Libiei, iar unele depozite au fost cuprinse de flăcări, potrivit AFP, care citează un comunicat al Corportației Naționale a Petrolului din Libia.

Petrolul WTI cu livrare în luna martie se tranzacționa în jurul orei 19:10 la 30,17 dolari/baril, în creștere cu 6,4% față de referință, în timp ce prețul petrolului Brent era în urcare cu circa 6%, la 29,55 dolari/baril.

Avansul cotațiilor are loc în pofida faptului că Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a anunțat joi că stocurile de petrol din SUA au crescut cu 4 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 15 ianuarie, peste estimările analiștilor, care anticipau o majorare cu până la 2,9 milioane de barili.

Pe de altă parte, cifrele raportate de AIE sunt mai mici decât cele anunțate miercuri de Institutul American al Petrolului, care a etimat o creștere de 4,6 milioane de barili pentru stocurile americane de petrol.  

Prețurile petrolului au coborât miercuri la cel mai mic nivel din septembrie 2003, de sub 27 dolari/baril, declinul fiind influențat de un nou val de vânzări pe principalele piețe financiare ale lumii și de temerile investitorilor privind creșterea surplusului din piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
evolutie
libia
atacuri
stat islamic