Petrolul revine pe creștere, pe fondul speculațiilor privind noi discuții pentru înghețarea producției mondiale

Petrolul revine pe creștere, pe fondul speculațiilor privind noi discuții pentru înghețarea producției mondiale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 aug 2016

Cotațiile petrolului au revenit pe creștere luni, pe fondul informațiilor potrivit cărora mai mulți membri OPEC, printre care Venezuela și Kuweit, au scos de la naftalină ideea plafonării producției mondiale în încercarea de a impulsiona prețurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), în frunte cu Venezuela, Kuweit și Ecuador, vor să reia discuțiile cu principalii producători mondiali în vederea limitării producției lunare și, implicit, al surpluslui de petrol din piețe, mutare care ar duce la creșterea prețurilor.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că nu vede niciun motiv pentru reluarea negocierilor pe tema înghețării producției, în condițiile în care prețurile petrolului se situează "mai mult sau mai puțin la un nivel normal", însă a precizat că Rusia rămâne deschisă acestei idei.

"Dacă alte state vor să discute pe tema înghețării producției, noi suntem pregătiți", a spus Novak luni, citat de Reuters.

Romgaz vrea să construiască o nouă termocentrală la Iernut, cu costuri estimate la peste 281 milioane euro CITEȘTE ȘI Romgaz vrea să construiască o nouă termocentrală la Iernut, cu costuri estimate la peste 281 milioane euro

În jurul orei 13:00, petrolul Brent era tranzacționat la 44,81 dolari/baril, în urcare cu 1,2% față de referință, în timp ce petrolul WTI era cotat la 42,38 dolari/baril, în urcare cu 1,4%. Ambele sortimente au închis în scădere vineri, în urma datelor potrivit cărora numărul de instalații de forare din SUA a crescut pentru a șasea săptămână consecutiv.

Discuțiile dintre OPEC și marii exportatori mondiali din afara organizației au ajuns la un punct mort în iunie, când Iranul a refuzat să se alăture inițiativei de a plafona producția globală la nivelul de la începutul anului, de circa 31 milioane barili/zi.

Potrivit ministrului Energiei din Qatar, membrii OPEC vor avea o întâlnire informală la finele lunii septembrie, în Algeria.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
opec
productie
plafonare
rusia