Petrolul se ieftinește cu peste 1%, după ce Arabia Saudită și-a majorat producția la mai mult de 10 milioane barili/zi

Petrolul se ieftinește cu peste 1%, după ce Arabia Saudită și-a majorat producția la mai mult de 10 milioane barili/zi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mar 2017

Cotațiile petrolului au pierdut câștigurile din prima parte a zilei și au revenit pe scădere, după ce un raport al Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a arătat că Arabia Saudită a majorat în februarie producția de petrol peste pragul de 10 milioane de barili, inversând circa o treime din tăierile implementate în prima lună a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare exportator de petrol al lumii și-a redus în ianuarie producția proprie cu mai mult decât se angajase în cadrul acordului convenit de OPEC cu Rusia și alți mari producători, mutare care a dus la aprecierea prețurilor pe piețe. În februarie însă, producția Arabiei Saudite a crescut cu 263.000 barili/zi, la 10,011 milioane barili/zi, potrivit datelor transmise de stat către OPEC, citate de Bloomberg.

Volumul de 10,011 milioane barili/zi rămâne cu puțin sub pragul de 10,058 milioane barili/zi agreat de Arabia Saudită în cadrul înțelegerii cu ceilalți producători. La nivelul cartelului, producția de petrol a scăzut în februarie cu 139.500 barili/zi, până la 31,958 milioane barili/zi.

Apa Nova își schimbă numele în Compania de Ape București. Investiții de 129 milioane lei în 2017, la fel ca anul trecut CITEȘTE ȘI Apa Nova își schimbă numele în Compania de Ape București. Investiții de 129 milioane lei în 2017, la fel ca anul trecut

OPEC estimase anterior că Arabia Saudită a operat o nouă reducere a producției în februarie.

În jurul orei 15:00, barilul de Brent era în scădere cu aproape 1%, la 50,84 dolari, în timp ce petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 47,80 dolari/baril, în coborâre cu 1,3% față de referință.

Prețul petrolului WTI, care a coborât săptămâna trecută sub pragul de 50 dolari/baril pentru prima dată din decembrie anul trecut, a atins astăzi un nou minim al ultimelor peste trei luni. În precedentele șase ședințe, petrolul WTI s-a ieftinit cu 9,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
pret
arabia saudita
opec
productie