Photon Energy se împrumută la BERD pentru proiecte fotovoltaice de 30 MW în România

Photon Energy se împrumută la BERD pentru proiecte fotovoltaice de 30 MW în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2023

Photon Energy Group, companie din domeniul energiei regenerabile înregistrată în Olanda, vrea să împrumute până la 15 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru finalizarea unor proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 30 MW în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD analizează acordarea împrumutului în cadrul inițiativei BERD InvestEU pentru o tranziție durabilă.

Creditul va fi utilizat pentru finalizarea construcției unui portofoliu de 6 proiecte fotovoltaice în România (5 MW în medie pe proiect, 30 MW în total), precum și pentru sprijinirea extinderii subsidiarei Lerta, operatoarea unei centrale electrice virtuale (VPP).

Proiecte de producție de energie regenerabilă noi de aproape 1.300 MW, inclusiv unele ″rezervate″ de către OMV Petrom, au primit avize CITEȘTE ȘI Proiecte de producție de energie regenerabilă noi de aproape 1.300 MW, inclusiv unele ″rezervate″ de către OMV Petrom, au primit avize

Photon Energy este un producător regional de energie regenerabilă, cu un portofoliu operațional de 123,4 MW în centrale fotovoltaice mici și mijlocii în România, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Australia. Compania este, de asemenea, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru piața de energie din Polonia, prin intermediul subsidiarei Lerta, oferind servicii de acces la piață, contracte de energie verde, precum și servicii de răspuns la cerere și de gestionare a energiei.

Fondată în 2008 de antreprenorii Georg Hotar și Michael Gartner, Photon Energy a intrat pe piața românească în 2015, an în care a semnat contracte de mentenanță pentru trei centrale solare din nord-vestul țării, cu o capacitate totală de 11 MW.

În 2022, compania a început construcția unui portofoliu de opt centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 31,5 MW în România, prima centrală, situată în localitatea Șiria, fiind pusă în funcțiune în februarie anul acesta.

O lună mai târziu, Photon Energy a încheiat un acord de refinanțare în valoare de 21,9 milioane euro cu banca austriacă Raiffeisen Bank International (RBI) pentru proiectele din România. 

Compania are sediul la Amsterdam și este listată la bursele de valori din Varșovia, Praga și Frankfurt, fiind controlată de cei doi fondatori, cu o participație cumulată de circa 71%. Photon Energy are o capitalizare de piață de circa 123 milioane de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
photon energy group
photon energy romania
parcuri fotovoltaice
centrale fotovoltaice
energie solara
proiecte romania
imprumut berd proiecte fotovoltaice