TABEL Scădere la prețul benzinei, care a devenit cu 75 de bani/l mai ieftină decât motorina

TABEL Scădere la prețul benzinei, care a devenit cu 75 de bani/l mai ieftină decât motorina

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 nov 2023

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a urcat la 75 de bani/l, în urma deciziei de marți a liderului pieței de distribuție carburanți, OMV Petrom, de a reduce prețul benzinei cu 5 bani/l și de a păstra neschimbat prețul combustibilul diesel, pe care-l majorase cu 4 bani/l în ziua precedentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

În urma ieftinirilor de marți, un litru de benzină costă în stațiile Petrom 6,76-6,83 lei și în stațiile OMV 6,88-6,92 lei.

OMV Petrom a păstrat același preț la motorina standard, atât în stațiile Petrom din capitală (7,51-7,54 lei/l), cât și în cele OMV (7,59-7,62 lei/l), arată date consultate de Profit.ro.

Singura stație din capitală unde se vinde motorină la un preț mai mic de 7,5 lei/l este cea de pe bulevardul Preciziei a Lukoil, unde dieselul costa marți dimineață 7,48 lei/l.

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

În ultimele 24 de ore, compania deținută de gigantul rus în România a scumpit motorina cu 6 bani/l.

 

Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a urmat la 75 de bani/l.

Evoluția cotațiilor internaționale și intrarea în revizie a rafinăriei Petrotel Lukoil ar putea fi principalele explicații ale evoluției divergente dintre prețurile benzinei și motorinei, România fiind importator net de diesel și exportator net de benzină.

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima lună

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima lună

Prețul țițeiului Brent a atins joia trecută  un preț de peste 87 dolari/baril, maximul săptămânii trecute. Marți dimineață, el era în scădere, tranzacționându-se la 84,3 dolari/baril.

Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, va fi oprită o lună.

Petrotel Lukoil precizează că, pentru perioada desfășurării lucrărilor de reparații, a constituit suficiente rezerve de produse petroliere pentru asigurarea cererii consumatorilor.Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpire
ieftinire