PNL și USR-PLUS încearcă din nou să-i schimbe pe trimișii PSD în CA-ul Apa Nova, în funcții din 2013 și 2018. Unul dintre ei este și în conducerea televiziunii Primăriei Voluntari

PNL și USR-PLUS încearcă din nou să-i schimbe pe trimișii PSD în CA-ul Apa Nova, în funcții din 2013 și 2018. Unul dintre ei este și în conducerea televiziunii Primăriei Voluntari
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 30 aug 2021

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) trebuia să voteze în ședința sa din 2 iunie 2021 un proiect de hotărâre de desemnare a unor noi reprezentanți ai săi în Consiliul de Administrație al operatorului sistemului public local de apă potabilă și canalizare Apa Nova, în locul celor numiți în mandatele fostelor administrații PSD, însă proiectul a fost în cele din urmă scos de pe ordinea de zi, cu votul majoritar al consilierilor și cu acordul exprimat public al inițiatorului, primarul general Nicușor Dan, potrivit transmisiei live a ședinței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Următoarele ședințe CGMB au fost pe 29 iunie, pe 6 și 19 iulie, precum și pe 2 august, proiectul de hotărâre menționat nefiind pe ordinea de zi publicată de PMB.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Contactată de Profit.ro, Primăria Municipiului București nu a transmis explicații până în momentul publicării acestui articol.

Alianța USR-PLUS și PNL dețin cumulat 29 de mandate de consilieri CGMB, din totalul de 55 și, de la instalarea noii administrații locale, a schimbat componențele Consiliilor de Administrație ale mai multor companii municipale bucureștene.

Acum, proiectul de hotărâre privind desemnarea unor noi reprezentanți ai Municipiului București în Consiliul de Administrație al Apa Nova București SA a fost repus pe ordinea de zi, urmând să fie supus la vot în ședința CGMB din 1 septembrie. În documentele publicate de PMB nu sunt specificate numele persoanelor propuse pentru posturile de administratori ai operatorului de apă.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Cei doi reprezentanți actuali ai CGMB în CA-ul Apa Nova, Valentin Rădulescu și Lucica Dumitru, sunt în funcții din 2013, respectiv 2018, din mandatele primarilor PSD Sorin Oprescu și Gabriela Firea.

Valentin Rădulescu a fost numit inițial administrator al Apa Nova în urma unei hotărâri CGMB din 2013 de desemnare a sa ca reprezentant al Consiliului în CA-ul companiei. Informațiile disponibile prin intermediul termene.ro arată doar că, în prezent, Rădulescu  este acționar și administrator la 4 firme, fără activitate, la 2 dintre ele fiind asociat cu cetățeni libanezi, iar la o a treia cu un italian.

Mandatul de 4 ani al lui Rădulescu ca administrator al Apa Nova a fost reînnoit pe 24 mai 2017, pentru încă 4 ani, acesta expirând pe 24 mai 2021.

RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe CITEȘTE ȘI RDF Arad a realizat investiții de 5.7 milioane euro în soluții de depozitare, tehnologie și utilaje și vizează să achiziționeze companii cu domenii de activitate conexe

Lucica Dumitru, celălalt reprezentant în CA-ul Apa Nova, a fost desemnată de CGMB pentru această poziție în noiembrie 2017 și numită în funcția de administrator prin decizie AGA a societății în ianuarie 2018, cu mandat de 4 ani, care urmează să expire în ianuarie anul viitor.

Potrivit termene.ro, din februarie anul acesta, Lucica Dumitru este administrator și la firma Publivol Creativ SA din Voluntari, Ilfov, care deține licența de transmisie CNA a postului de televiziune Metropola TV. Firma este controlată de Consiliul Local al orașului Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, soțul fostului edil PSD al Bucureștiului, Gabriela Firea. Dumitru are mandat pe perioadă limitată ca administrator la Publivol Creativ, valabil până pe 11 septembrie 2021.

Publivol Creativ SA a terminat anul trecut, primul de activitate al televiziunii Metropola TV, care a început să emită în august 2020, cu pierderi de circa 3 milioane lei, venituri de 922.000 lei, datorii restante la bugetele statului de circa 1 milion de lei (dar pe care le-a achitat între timp) și un număr mediu de 43 de angajați.   

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Dumitru, domiciliată în Voluntari, a mai fost administrator la Compania Municipală Iluminat Public și la Trustul de Clădiri Metropolitane, ambele din holdingul de firme al Municipiului București înființat la inițiativa fostului primar al Capitalei Gabriela Firea.

Potrivit unei declarații de avere din 2018, în anul anterior, 2017, Lucica Dumitru a lucrat și la Primăria Capitalei și a realizat venituri de 18.582 lei ca administrator al Apa Nova. 

Într-un CV al său obținut de Hotnews se menționează că, în perioada 2004-2017, Lucica Dumitru, absolventă de ASE în 1998, a lucrat pe postul de consilier la centrala CEC Bank de pe Calea Victoriei, iar anterior (1999-2004) a fost director al agenției CEC din Bariera Moșilor.

FOTO Opel a prezentat Rocks-e. Rată lunară apropiată de valoarea unui abonament de autobuz CITEȘTE ȘI FOTO Opel a prezentat Rocks-e. Rată lunară apropiată de valoarea unui abonament de autobuz

Pe 1 iulie, Apa Nova a efectuat plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2020 către municipalitatea Capitalei, valoarea acestora ridicându-se la 24,3 milioane de lei, respectiv 4,9 milioane de euro.

"În 2020, Apa Nova a asigurat continuitatea serviciilor la cel mai înalt nivel calitativ, activitatea sa nefiind întreruptă nici măcar o secundă. (…) În ciuda crizei economice actuale care a afectat întreaga lume, în 2020, Apa Nova a realizat investiții de 19 milioane de euro. Planul investițional a fost axat atât pe infrastructura de apă și canalizare din București, transpus în proiecte precum extinderea rețelei prin programul BUCUR, eficientizarea liniei de biogaz la Stația de Epurare a Apei Uzate Glina sau filiera de electroclorinare la Stația de tratare a apei Roșu, dar și pe programul accelerat de digitalizare, care a permis asigurarea continuității serviciilor vitale pentru consumatori", se arăta atunci într-un comunicat al Apa Nova.

VIDEO Emil Boc a făcut genuflexiuni la stația sportivă smart din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru un bilet gratuit la transportul public CITEȘTE ȘI VIDEO Emil Boc a făcut genuflexiuni la stația sportivă smart din centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru un bilet gratuit la transportul public

În urmă cu circa un an, Primăria Capitalei a prelungit, prin act adițional, cu 12 ani, până în 2037, contractul de concesiune a serviciului public de apă potabilă și canalizare semnat în anul 2000 cu Apa Nova București, contract care urma să expire în 2025. Compania a anunțat că va investi aproape 368 milioane de euro în sistemul operat, până în anul 2037, printr-un program multianual ce, susține Apa Nova, va garanta bucureștenilor un tarif constant la serviciile de apă și canalizare, pe toată durata acestor ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova bucuresti
reprezentanti cgmb apa nova bucuresti
psd apa nova
pnl usr-plus apa nova
nicusor dan apa nova