Preluarea benzinăriilor Agip a majorat vânzările MOL România

Preluarea benzinăriilor Agip a majorat vânzările MOL România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 6 nov 2015

MOL România și-a majorat vânzările de retail în primele trei trimestre ale acestui an cu 16%, rezultat al extinderii rețelei de stații de alimentare în urma achiziționării benzinăriilor Agip de la italienii de ENI. Majorarea ritmului de creștere a vânzărilor de retail, de la 13% în primul semestru la 16% în primele nouă luni ale anului și la 21% în trimestrul al treilea (în volum) a fost probabil influențată și de reducerea prețului benzinei și motorinei ca urmare a prăbușirii prețului petrolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volumele vânzărilor de retail (benzină, motorină, lubrifianți și GPL) ale MOL România s-au situat la 166 kilotone (kt) în perioada iulie-septembrie 2015, comparativ cu 137 kt în intervalul corespunzător al anului anterior. În primele nouă luni ale acestui an, volumul vânzărilor retail a fost de 433 kt, în urcare de la 373 kt în aceeași perioadă din 2014. 

În structura vânzărilor de carburanți, motorina rămâne dominantă. Vânzările de motorină au urcat cu 14% în volum în primele 9 luni, la 309 kt, respectiv cu 19% în al treilea trimestru, la 118 kt. În ceea ce privește benzina, volumul vânzărilor a fost de 112 kt în perioada ianuarie-septembrie 2015, în urcare cu 17%, în timp ce volumele din trimestrul trei s-au situat la 43 kt, în creștere cu 23%.

MOL va deschide alte 12 stații de alimentare

Pe lângă achiziția benzinăriilor Agip, MOL România a anunțat deschiderea în acest an a altor 12 stații, într-un ritm similar celui de anul trecut. Opt dintre acestea sunt amplasate pe noile segmente ale autostrăzii Sibiu – Nădlac, ca urmare a licitației organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

La începutul lunii februarie a acestui an, MOL a anunțat finalizarea procesului de preluare a celor 42 de benzinării Agip cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni.

În luna august, MOL România a anunțat că oferă spre administrare 35 de benzinării preluate la începutul anului de la ENI (fostele benzinării Agip).

În aceeași lună, Grupul MOL a finalizat și achiziția activelor ENI (inclusiv a benzinăriilor Agip) din Cehia și Slovacia.

Achiziția a vizat preluarea a 125 de stații Agip în Cehia și a 40 de stații în Slovacia.

România a fost prima țară în care a fost finalizată achiziționarea benzinăriilor Agip de către MOL în urma tranzacției parafate în luna mai a anului trecut, care a vizat activele ENI din România, Cehia și Slovacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
eni
agip
vanzari
benzina
motorina