Premieră: UE importă mai multe gaze naturale din SUA decât din Rusia

Premieră: UE importă mai multe gaze naturale din SUA decât din Rusia
scris 4 iul 2022

„Recentele reduceri drastice ale fluxurilor de gaze naturale din Rusia către UE fac în așa fel încât aceasta să fie prima lună din istorie în care Uniunea Europeană a importat mai mult gaz natural lichefiat (GNL) din Statele Unite decât prin gazeducte din Rusia”, a anunțat Fatih Birol, director executiv al Agenției Internaționale pentru Energie, citat de agenția italiană Ansa.

„Scăderea ofertei rusești necesită eforturi pentru reducerea cererii UE și pregătirea pentru o iarnă grea”, adaugă Birol.

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Gigantul rus Gazprom a redus producția de gaze cu 8,6% în primele șase luni ale anului 2022, iar exporturile către țările care nu fac parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI, fostele republici sovietice) cu 31%, a anunțat Gazprom. Media zilnică a exporturilor în iunie a scăzut cu un sfert față de luna mai, scrie G4Media.ro

Liniile gazoductului Nord Stream vor fi închise în perioada 11-21 iulie, informează operatorul Nord Stream Ag, potrivit agențiilor ruse „Tass” și „Interfax”, precizând că întreruperea se datorează „lucrărilor de întreținere”. „În perioada 11-21 iulie 2022, compania Nord Stream Ag va efectua o închidere temporară a ambelor conducte ale Nord Stream, pentru a efectua lucrările de întreținere planificate, inclusiv teste ale componentelor mecanice și ale sistemelor de automatizare, pentru a garanta o funcționare eficientă, sigură și fiabilă a gazeductului”, afirmă mesajul transmis de Nord Stream Ag.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
sua
rusia