Prețul spot al energiei în februarie, de patru ori mai mare decât cel de anul trecut

Prețul spot al energiei în februarie, de patru ori mai mare decât cel de anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2022

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM (Piața pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 932 lei pe MWh în luna februarie 2022, valoare de patru ori mai mare față de prețul înregistrat în aceeași lună a anului trecut, respectiv 234 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Totuși, prețul în februarie a fost mai mic decât cel din luna anterioară, ianuarie 2022, când cotația era 949 lei pe MWh, informează Agerpres.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 2,158 miliarde de lei în luna februarie, în creștere cu 296% față de aceeași lună a anului trecut.

Pe de altă parte, volumul tranzacțiilor a crescut cu doar 1,2%, până la 2.282.471 de MWh.

Cota de piață a PZU a fost de 49,95%, în creștere cu 7%.

Pe piața spot a OPCOM au fost înregistrați 329 de participanți, dintre care activi au fost 227.

Piața pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieței angro de energie electrică pe care se realizează tranzacții orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
pzu