Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele 13 săptămâni

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele 13 săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu aproximativ 3%, până la maximele ultimelor 13 săptămâni, susținute de creșterea cererii de benzină în SUA, în pofida prețurilor record de la pompă, de așteptările că cererea de petrol a Chinei va crește și din cauza preocupărilor tot mai mari privind oferta în mai multe țări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,59 dolari, sau cu 3%, la 124,16 dolari pe baril până la ora 17:02 GMT (20:02 ora României. Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creștere cu 3,49 dolari, sau cu 2,9%, la 122,90 dolari, scrie News.ro.

Europa a detronat Asia și a devenit principala piață pentru gazul natural lichefiat din SUA CITEȘTE ȘI Europa a detronat Asia și a devenit principala piață pentru gazul natural lichefiat din SUA

Prețurile sunt cele mai mari de după 8 martie, când au atins cele mai ridicate niveluri din 2008.

Stocurile comerciale de țiței din SUA au crescut în mod neașteptat săptămâna trecută, în timp ce țițeiul din Rezerva Strategică de Petrol a scăzut cu un volum record.

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 0,8 milioane de barili, deoarece cererea de combustibil a crescut, în pofida prețurilor mari de la pompă.

Analistii intervievați de Reuters se asteptau ca stocurile de benzina să crească cu 1,1 milioane de barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret