Prețurile petrolului au crescut cu circa 7%, continuând fluctuațiile mari după mai multe zile de pierderi

Prețurile petrolului au crescut cu circa 7%, continuând fluctuațiile mari după mai multe zile de pierderi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Prețurile petrolului au urcat joi cu aproximativ 7%, continuând o serie de fluctuații mari, în timp ce piața și-a revenit după câteva zile de pierderi, în urma îngrijorărilor legate de un posibil deficit de ofertă în săptămânile următoare din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele de referință pentru petrol au cunoscut în ultimele săptămâni cea mai volatilă perioadă înregistrată de la jumătatea anului 2020, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti

După ce au scăzut pe măsură ce cumpărătorii și-au marcat profiturile, prețurile și-au reluat tendința ascendentă, traderii așteptându-se în curând la un deficit pe piața de energie.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au câștigat 7,95 USD, sau 8,08%, până la 105,89 dolari pe baril.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creștere cu 6,83 dolari, sau cu 7,15%, până la 101,86 dolari pe baril.

În ultimele opt sesiuni de tranzacționare, petrolul Brent a fost tranzacționat până la 139 de dolari pe baril și până la 98 de dolari pe baril, rezultând un spread de peste 40 de dolari pe baril.

Numeroase țări au interzis achiziționarea de petrol rusesc pentru a pedepsi Moscova pentru invadarea Ucrainei în urmă cu aproape trei săptămâni.

Rusia, care numește acțiunea militară ”o operație specială”, este cel mai mare exportator mondial de țiței și produse combustibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret