Prețurile petrolului au închis aproape de maxime multianuale și au urcat pe ansamblul săptămânii

Prețurile petrolului au închis aproape de maxime multianuale și au urcat pe ansamblul săptămânii
scris 23 oct 2021

Prețurile petrolului au închis vineri aproape de maxime multianuale și au urcat pe ansamblul săptămânii, investitorii fiind împărțiți între îngrijorările legate de oferta mică și perturbările provocate în piață de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Prețul petrolului Brent a crescut vineri cu 1,1%, la 85,53 dolari pe baril, sub maximul ultimilor trei ani de 86,10 dolari pe baril atins joi, Pe ansamblul săptămânii, prețul petrolului Brent a urcat cu 1%, consemnând al șaptelea avans săptămânal consecutiv, scrie News.ro.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 1,5%, la 83,76 dolari pe baril, nu departe de maximul ultimilor șapte ani atins în această săptămână.

La nivelul săptămânii, petrolul WTI a urcat cu 1,7%, având o evoluție pozitivă pentru a nouă săptămână cunsecutiv.

Prețurile au fost susținute de îngrijorările legate de deficitul de gaze naturale și cărbune din China, India și Europa, care a determinat unele centrale eneergetice să utilizeze păcură și motorină în loc de gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret