Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2020

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 1%, în urma sutelor de cazuri noi de coronavirus raportate în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, care au provocat temeri că cererea va scădea, în timp ce stocurile din Statele Unite au crescut, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 1,7%, la 54,01 dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața maericană, a coborât cu 1,1%, la 49,37 dolari pe baril, scrie News.ro.

”Este încă vorba despre virus”, a declarat Bob Yawger, director pentru contracte de energie la banca Mizuho în New York.

S-a cerut insolvența furnizorului de uraniu al centralei nucleare Cernavodă CITEȘTE ȘI S-a cerut insolvența furnizorului de uraniu al centralei nucleare Cernavodă

Prețurile au crescut pentru scurt timp, după raportarea de către guvernul american a scăderii stocurilor de benzină, săptămâna trecută. Stocurile de țiței au urcat în schimb cu 452,000 de barili, a anunțat Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei, în timp ce analiștii se așteptau la o creștere de 2 milioane de barili.

Banca Goldman Sachs a redus estimarea referitoare la creșterea cererii de petrol din acest an la 600.000 de barili pe zi, de la 1,2 milioane de barili pe zi și a revizuit previziunea privin prețul petrolului Brent de la 63 de dolari pe baril la 60 de dolari pe baril.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a apreciat că creșterea bruscă a numărul de cazuri de coronavirus este ”profund îngrijorătoare”, dar că virusul poate fi ținut sub control și nu reprezintă o pandemie.

Economia Germaniei se apropie de o stagnare din cauza epidemiei, a prognozat miercuri institutul de cercetări DIW.

Piața așteaptă și o posibilă reducere mai mare a producției de către Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, între care Rusia, în cadrul OPEC+.

OPEC+ se va reuni la Viena în perioada 5-6 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
coronavirus