Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, din cauza îngrijorărilor dacă Congresul va adopta acordul privind plafonul datoriei SUA

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, din cauza îngrijorărilor dacă Congresul va adopta acordul privind plafonul datoriei SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu mai mult de 4%, din cauza îngrijorărilor dacă Congresul SUA va adopta pactul privind plafonul datoriei SUA și din cauza mesajelor mixte de la marii producători de țiței, privind perspectivele ofertei, înaintea reuniunii OPEC+ din weekendul viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 3,50 dolari, sau cu 4,5%, la 73,57 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul gazelor continuă să scadă în Europa grație unei producții record de energie fotovoltaică CITEȘTE ȘI Prețul gazelor continuă să scadă în Europa grație unei producții record de energie fotovoltaică

Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,29 dolari, sau cu 4,5%, de la închiderea de vineri, până la 69,38 dolari pe baril.

Luni nu au avut loc tranzacții din cauza unei sărbători legale în SUA.

Unii parlamentari republicani de extremă dreapta au spus că s-ar putea opune unui acord de ridicare a plafonului datoriei în Statele Unite, cel mai mare utilizator de petrol din lume.

Președintele democrat Joe Biden și președintele Camerei Reprezentanților Republican, Kevin McCarthy, au rămas optimiști că acordul va fi adoptat.

Biden și McCarthy au încheiat în weekendul trecut un acord care trebuie să treacă de un Congres al SUA divizat, înainte de 5 iunie, ziua în care Departamentul de Trezorerie a declarat că țara nu își va putea îndeplini obligațiile financiare, ceea ce ar putea perturba piețele financiare.

”Marele elefant din cameră este drama continuă asupra plafonului datoriei. Până când vom obține voturile, piața va fi tensionată”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat CITEȘTE ȘI DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat

Comisia pentru Regulile Camerei urma să analizeze proiectul de lege de 99 de pagini marți, înaintea voturilor în Camera controlată de republicani și Senatul condus de democrați.

Termenul limită de majorare a plafonului datoriei aproape coincide cu întâlnirea din 4 iunie a OPEC+ - Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților săi, inclusiv Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret