Prețurile petrolului scad pe fondul unui nou val de îngrijorări legat de creșterea producției

Prețurile petrolului scad pe fondul unui nou val de îngrijorări legat de creșterea producției
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 aug 2017

Cotațiile petrolului scad cu aproape 2% luni, pe fondul unui nou val de îngrijorări legat de creșterea producției, în pofida eforturilor de echilibrare a pieței din partea OPEC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile petrolului sunt influențate negativ de vestea reluării operațiunilor de producție din Libia, întrerupte în weekend. Producția de petrol din cel mai mare zăcământ al Libiei, Sharara, a fost oprită în urma ocupării acesteia de protestatari înarmați, potrivit Bloomberg.

Referința globală Brent este în scădere cu aproape 1,8%, la 51,5 solari pe baril, declin similar cu cel al petrolului West Texas Intermediate (WTI), care se tranzacționează pentru 48,6 dolari pe baril.

EXCLUSIV Fortus Iași, ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România, cu o platformă de peste 150 hectare, riscă din nou falimentul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fortus Iași, ultimul mare producător de utilaj tehnologic din România, cu o platformă de peste 150 hectare, riscă din nou falimentul

Libia și Nigeria sunt exceptate de la acordul OPEC de reducere a producției, menit să sprijine o revenire a prețurilor. Cele două state, member OPEC, și-au majorat producția de petrol cu circa 700.000-800.000 de barili pe zi de la semnarea, la finele anului trecut, a acordului privind reducerea producției globale.

Pe lângă OPEC, la înțelegerea pentru reducerea producție iau parte și câteva state din afara cartelului, printre care se numără și Rusia.

Mai mulți producători importanți de petrol se întâlnesc săptămâna aceasta pentru a discuta despre respectarea acordului de diminuare a producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
libia
petrol
opec
reducere
preturi