Primăria Capitalei anunță sistarea furnizării agentului termic în București

Primăria Capitalei anunță sistarea furnizării agentului termic în București
scris 22 apr 2020

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica, anunță că, din 27 aprilie, se oprește furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuție din Capitală.

Potrivit Primăriei Capitalei, conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru încheierea sezonului de încălzire, scrie News.ro

 ANALIZĂ Ce s-a întâmplat de fapt pe piața petrolului și cum s-a ajuns la un preț negativ CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Ce s-a întâmplat de fapt pe piața petrolului și cum s-a ajuns la un preț negativ

”Ca urmare, începând cu data de 27 aprilie 2020, vor fi inițiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului București. Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare și prin închiderea instalațiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimțite în următoarele 72 de ore”, a transmis, miercuri, Primăria București, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, măsura va fi luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că ”oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.

De la această măsură fac excepție obiectivele speciale – spitale, creșe, școli, grădinițe, sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților acestor instituții.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
agenti termic