Profit Energy.forum - Petre Stroe (MET): Din cauza instabilității legislative sunt dificultăți în a traduce ce se întâmplă pe piață acționarilor, care nu înțeleg nimic. Am tot vorbit de predictibilitatea legislativă. Cea care suferă este predictibilitatea activității noastre.

Profit Energy.forum - Petre Stroe (MET): Din cauza instabilității legislative sunt dificultăți în a traduce ce se întâmplă pe piață acționarilor, care nu înțeleg nimic. Am tot vorbit de predictibilitatea legislativă. Cea care suferă este predictibilitatea activității noastre.
scris 14 oct 2019

Piețele de energie și gaze ar trebui dereglementate cât mai rapid, orice perioadă mai lungă de implementare scăzând viteza liberalizării, a declarat, la Profit Energy.forum, directorul executiv al MET România Energy, Petre Stroe.

Conferința este organizată cu sprijinul BlackSea Oil&Gas, GSP Group, MET România Energy, Nuclearelectrica și OMV Petrom, fiind transmisă în direct la postul de televiziune de business Profit TV.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

În opinia șefului MET, discuțiile ar trebui să evolueze de la piață către reglementatori și nu invers.

“Dereglementarea pieței gazelor a rămas întotdeauna în urma pieței energiei electrice. Ecartul a fost de 2-3 ani, deși ambele piețe ar fi trebuit să ajungă la același punct de sosire”, a amintit Stroe

Șeful MET România atenționează că, din cauza instabilității legislative, există dificultăți în a traduce ceea ce se întâmplă pe piața autohtonă acționarilor, care nu înțeleg, astfel, nimic.

Profit Energy.forum - Zoltan Nagy-Bege (ANRE), declarație surprinzătoare: Ani de zile a fost încasat impozitul special pe liberalizarea prețului gazelor, dar nu știm dacă banii au fost alocați legal sau nu, către protejarea consumatorului vulnerabil ! CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum - Zoltan Nagy-Bege (ANRE), declarație surprinzătoare: Ani de zile a fost încasat impozitul special pe liberalizarea prețului gazelor, dar nu știm dacă banii au fost alocați legal sau nu, către protejarea consumatorului vulnerabil !

“Noi am tot vorbit de predictibilitatea legislativă. Cea care suferă este predictibilitatea activității noastre”, a afirmat Stroe.

În opinia sa, până în prezent, protejarea consumatorului vulnerabil, care încă nu a fost definit legal, a căzut pe umerii actorilor din piață.

“Furnizorii, fiind mai aproape de clienți, au fost primii care au suferit. Au apărut insolvențe, falimente etc”, a explicat directorul MET România.

În opinia sa, OUG 114 a limitat cantitatea de gaze de pe piața concurențială (prin alocarea de cantități la preț reglementat către populație), iar producătorii și-au redus bugetele. Acest lucru s-a transformat într-o oportunitate pentru importatori.

Profit Energy.forum. Mark Beacom (BSOG): Mai îngrijorat sunt de ce se va întâmpla în viitor. Nu contează ce se întâmplă cu Legea offshore sau OUG 114, pentru că senzația este că există o altă inițiativă ostilă după colț CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum. Mark Beacom (BSOG): Mai îngrijorat sunt de ce se va întâmpla în viitor. Nu contează ce se întâmplă cu Legea offshore sau OUG 114, pentru că senzația este că există o altă inițiativă ostilă după colț

Stroe a semnalat și o situație apărută recent pe piața importurilor: Există importatori care dețin gaze, dar care nu le pot aduce în țară pentru că, în același timp, capacitățile de import sunt rezervate de traderi care nu dețin gaze.

“Transgaz ar trebui să ia în calcul dacă participanții la licitațiile de rezervare de capacități au resurse, și anume gazele”, a precizat Petre Stroe.

viewscnt
Afla mai multe despre
stroer
met
regerlementare
liberalizare