Provocare pentru greii din construcții. Primăria Capitalei scoate la licitație un contract de aproape 350 milioane lei pe 7 ani, pentru reabilitarea colectorului de ape uzate de sub Dâmbovița

Provocare pentru greii din construcții. Primăria Capitalei scoate la licitație un contract de aproape 350 milioane lei pe 7 ani, pentru reabilitarea colectorului de ape uzate de sub Dâmbovița
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 29 mar 2018

Primăria Municipiului București a scos la licitație un contract de aproape 350 milioane lei pe 7 ani, finanțat din fonduri UE, dar și de la bugetul central și cel local, pentru proiectarea și execuția unor lucrări de reabilitare a casetei colectoare de ape uzate de sub râul Dâmbovița, aflată în concesiunea operatorului sistemului de apă potabilă și canalizare din București, Apa Nova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a contractului este estimată la 292,47 milioane lei fără TVA, respectiv aproape 350 milioane lei cu tot cu TVA. Durata contractului este de 2.555 de zile de la atribuire, adică 7 ani, fără să se precizeze cât din acest interval reprezintă perioada de derulare a lucrărilor și cât constă în garanția executantului.

Contractul presupune reabilitarea casetei colectoare și a sistemului său principal de drenare, în sectoarele Ciurel-Unirii-Vitan. Sursele de finanțare sunt Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară Mediu și Schimbări Climatice, bugetul de stat, bugetul local al Capitalei și "alte surse legal constituite".

Provocare pentru greii din construcții. Primăria Capitalei scoate la licitație un contract de aproape 350 milioane lei pe 7 ani, pentru reabilitarea colectorului de ape uzate de sub Dâmbovița

Veniturile din muzică au crescut în SUA cu 16,5% datorită serviciilor de streaming CITEȘTE ȘI Veniturile din muzică au crescut în SUA cu 16,5% datorită serviciilor de streaming

Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 iunie 2018, iar cel de evaluare – 19 decembrie anul acesta. Garanția de participare, cumulat, pentru ambele loturi ale licitației, a fost stabilită la 4,41 milioane lei.

La procedura de achiziție pot participa doar ofertanți cu o medie a cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani de cel puțin 120 milioane lei pentru lotul 1 și 180 milioane lei pentru lotul 2.

"Ofertantul trebuie să facă dovada că, în ultimii 5 ani, a executat lucrări de reabilitare în lungime cumulată de cel puțin 0,5 km de conducte/colectoare/galerii/canale cu secțiune închisă vizitabile pentru transport apă/apă uzată în cadrul unui contract sau al mai multor contracte, care să cuprindă lucrări de reabilitare structurală, ce includ cel puțin lucrări de consolidare, etanșeizare, lucrări de protecție a suprafețelor din beton", se precizează în documentația de atribuire.

Hackeri atacă Atlanta și cer o răscumpărare în bitcoin CITEȘTE ȘI Hackeri atacă Atlanta și cer o răscumpărare în bitcoin

Apa Nova a preluat în concesiune de la municipalitatea Capitalei caseta colectoare de ape uzate de sub râul Dâmbovița, în lungime de circa 18 kilometri, în anul 2011, moment în care aceasta funcționa la sub 50% din capacitate. După preluare, operatorul controlat de gigantul francez Veolia a efectuat mai multe lucrări de investiții, care au constat în eliminarea punctelor de blocaj major și construirea unui canal de 123 m din beton armat, pentru racordarea cu albia amenajată a Dâmboviței, pentru descărcarea casetei în cazuri de ploi torențiale de lungă durată.

De asemenea, pentru descărcarea controlată a casetei, s-au montat echipamente, stavile și batardouri, iar pentru protecția Dâmboviței s-au montat, la capătul aval al canalului, grătare rare prevăzute cu echipament de curățare și compartiment lateral pentru colectarea și evacuarea depunerilor. Caseta a fost concepută pentru a purta gravitațional apele uzate menajere și meteorice ale întregului oraș către stația de epurare Glina.

În toamna anului 2016, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat contractarea și garantarea de împrumuturi de până la 105 milioane euro, pe cel mult 30 de ani și cu perioadă de grație de până la 5 ani, pentru finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor canale colectoare de canalizare, precum și a casetei de sub Dâmbovița. În mai 2017, Ministerul Finanțelor Publice a aprobat contractarea în acest scop de către Municipiul București a unui împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI) de 75 milioane euro.

De la începutul acestei luni, taxa municipală pe apa uzată, colectată pe facturile Apa Nova în beneficiul Primăriei și destinată rambursării împrumuturilor contractate de municipalitate pentru cofinanțarea investițiilor în stația de epurare Glina, în casetă și în celelalte canale colectoare, a fost majorată cu 80%, de la 0,05 la 0,09 lei/mc de apă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova
pmb
cgmb
primaria capitalei
caseta apa nova
caseta colectoare
caseta dambovita
statie epurare glina
tarif apa potabila
taxa apa de ploaie