Recomandarea privind extinderea perioadei de plafonare a producției OPEC nu a stopat deprecierea petrolului

Recomandarea privind extinderea perioadei de plafonare a producției OPEC nu a stopat deprecierea petrolului
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 mar 2017

Petrolul s-a depreciat luni dimineață, în pofida recomandării privind extinderea cu șase luni a acordului de micșorare a producției OPEC, făcute de o comisie mixtă formată din membri ai cartelului, dar și din producători externi acestuia, printre care și Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Analiștii consideră că scăderea prețului petrolului poate fi explicată prin majorare stocurilor de petrol din SUA, dar și prin scepticismul investitorilor cu privire la aplicabilitatea propunerii de extindere a acordului de plafonare a producției.

Potrivit Reuters, o comisie mixtă a producătorilor de petrol din OPEC și din afara organizației a recomandat duminică seară extinderea cu șase luni a acordului de reducere a livrărilor. Reprezentanții statelor din OPEC și alte altor producători de petrol din afara organizației s-au întâlnit în Kuwait pentru a analiza progresele pactului global de reducere a producției.

Recomandarea privind extinderea perioadei de plafonare a producției OPEC nu a stopat deprecierea petrolului

Bloomberg susține că cinci state membre ale cartelului (Venezuela, Irak, Algeria, Angola, Kuweit) și Oman-ul susțin extinderea perioadei de plafonare, iar Kuweit-ul a propus un termen de 6 luni suplimentare. Miniștrii de resort care s-au întâlnit în acest weekend în Kuweit City Five au cerut OPEC ca, în termen de o lună, să recomande extinderea termenului de plafonare a producției cu alte 6 luni

Petrolul West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) se tranzacționa la ora 11:32 (ora României) cu 47,44 dolari pe baril, în scădere cu 0,88% sau 42 de cenți față de nivelul de închidere al ultimei ședințe de tranzacționare.

Țițeiul Brent (de referință pe piața europeană și globală) se depreciase, la rândul său cu 0,67% sau 34 de cenți, ajungând la aceeași oră la o cotație de 50,58 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
petrol
wti
brent
opec