Romgaz ia în calcul inclusiv achiziții în străinătate

Romgaz ia în calcul inclusiv achiziții în străinătate
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 mar 2024

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, precum și furnizor de gaze și energie, ia în calcul inclusiv achiziții în străinătate, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Romgaz intenționează să cumpere acțiuni la un jucător din piața de furnizare de energie și gaze sau active ale acestuia, în vederea diversificării portofoliului existent.

Microsoft - Hackerii susținuți de statul rus au încearcat din nou să îi spargă sistemele CITEȘTE ȘI Microsoft - Hackerii susținuți de statul rus au încearcat din nou să îi spargă sistemele

De 3 ani se ia în considerare ideea ca societatea Mehedinți Gaz, care este și distribuitor, și furnizor de gaze (nu și de energie), să fie preluată de la proprietarii săi italieni de către Romgaz. În februarie 2023, Mehedinți Gaz a notificat autoritatea locală din Turnu Severin despre intenția de a vinde concesiunea rețelei de distribuție către Romgaz, iar Consiliul Local a adoptat chiar o hotărâre prin care și-a dat acordul de principiu pentru vânzare.

Întrebat în iunie anul trecut de Profit.ro dacă achiziționarea Mehedinți Gaz mai este de actualitate, directorul general al Romgaz, Răzvan Popescu, a precizat atunci că “trebuie efectuată o evaluare juridică înainte de a se lua o decizie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz achiziție furnizor energie gaze
romgaz furnizare energie gaze