Salariații celei mai mari companii energetice din Grecia, în curs de preluare a Enel România, chemați la greva generală

Salariații celei mai mari companii energetice din Grecia, în curs de preluare a Enel România, chemați la greva generală
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 mar 2023

Sindicatul din Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, aflată în curs de preluare a Enel România și la care cel mai mare acționar este statul elen, i-a îndemnat pe salariații societății să participe la grevă generală, organizată de principalele organizații sindicale grecești în urma tragediei feroviare de luna trecută, soldată cu 57 de morți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Colegi, participarea la greva generală este cel mai mic lucru pe care îl putem face pentru semenii noștri plecați în mod atât de nedrept dintre noi și ar trebui să fim cu toții acolo. Vom lupta uniți până când vor înțelege că cifrele nu sunt mai presus decât viața oamenilor″, este mesajul GENOP, sindicatul din PPC.

ULTIMA ORĂ Banca Națională a Elveției intervine în cazul Credit Suisse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Banca Națională a Elveției intervine în cazul Credit Suisse

Organizația susține principalele revendicări ale sindicatelor grecești de după cel mai grav accident feroviar din Grecia de după 1968, respectiv modernizarea infrastructurilor publice elene, implementarea standardelor europene de siguranță și securitate în muncă și angajarea de personal nou în companiile care administrează infrastructurile critice.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a emis o avertizare de călătorie în Grecia, în care menționează că, pentru data de 16 martie 2023, principalele sindicate elene au anunțat organizarea unei greve generale, cu durata de 24 de ore, urmând fi afectate transportul public terestru, cursele maritime și zborurile.

UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză CITEȘTE ȘI UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză

Companiile aeriene Aegean și Olympic Air nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian/agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare, spune ministerul.

Totodată, având în vedere organizarea, tot în cursul zilei de 16 martie 2023, a unei ample manifestații de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Republica Elenă să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene″, mai transmite MAE.

FOTO Documente lansate pentru cel mai mare contract pentru infrastructura feroviară din România CITEȘTE ȘI FOTO Documente lansate pentru cel mai mare contract pentru infrastructura feroviară din România

Un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit pe 28 februarie cu un tren de marfă, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de orașul Larissa, impactul soldându-se cu 57 de morți.

Partidul Coaliția Stângii Radicale (SYRIZA), principala forță de opoziție de la Atena, care s-a opus preluării Enel România de către PPC, a criticat faptul că Parlamentul nu a fost notificat în avans cu privire la tranzacție și că acordul cu termenii deal-ul a fost încheiat în timp ce întreaga țară se află în doliu după tragedia feroviară de la Tempi.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva generala grecia
tragedie feroviara grecia
ppc enel