Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, pleacă din CA-ul Romgaz

Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, pleacă din CA-ul Romgaz
scris 1 feb 2016

Sorana Baciu, numită în decembrie anul trecut secretar de stat în Ministerul Economiei, a renunțat la mandatul de administrator al companiei de stat Romgaz, aflată în subordinea Ministerului Energiei, poziție pe care o ocupa din martie 2015.

"Consiliul de Administrație al SNGN Romgaz SA ia act de notificarea doamnei Sorana - Rodica Baciu privind renunțarea la mandatul de administrator și (...) constată vacantarea postului de administrator, care devine efectivă începând cu data de 22 februarie 2016", se arată într-un anunț al Romgaz.

Baciu a fost director de strategie la OMV Petrom în perioada 2007-2014 și are în prezent propriul business de consultanță pentru afaceri.

Zăcămintele OMV Petrom suferă o nouă depreciere, de 400 mil. euro, din cauza prăbușirii prețurilor la țiței și gaze CITEȘTE ȘI Zăcămintele OMV Petrom suferă o nouă depreciere, de 400 mil. euro, din cauza prăbușirii prețurilor la țiței și gaze

Sorana Baciu avea calitatea de administrator independent în CA-ul Romgaz, iar numirea sa în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, în decembrie 2015, a dus la o serie de discuții referitoare la măsura în care mai poate fi "independentă" în condițiile în care lucrează pentru statul român.

Baciu a mai lucrat pentru grupul ING, unde a avansat până în poziția de director de strategie de afaceri și comunicare corporativă, iar ulterior a fost director general adjunct al Porsche Bank România. După plecarea din OMV Petrom, Sorana Baciu a înființat firma Acgenio, specializată în consultanță de business, în special pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Potrivit CV-ului, la doar 3 ani după schimbarea de regim din 1989, respectiv în decembrie 1992, Sorana Baciu s-a angajat ca expert la proaspăt înființatul organism guvernamental numit Consiliul pentru Coordonare Economică, Strategie și Reformă, unde a lucrat până în 1995.

Acolo s-a ocupat de revizuirea strategiilor economice sectoriale, monitorizarea restructurărilor economice, menținerea legăturii cu Banca Mondială (programul de ajustare structurală) și Comisia Europeană (programul PHARE), elaborarea Legii contractelor de management și proiectul Agenției de Restructurare, care a identificat întreprinderile de stat generatoare de pierderi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sorana baciu
ministerul economiei
ministerul energiei
romgaz
omv petrom