Sydney restricționează utilizarea apei din cauza secetei

Sydney restricționează utilizarea apei din cauza secetei
scris 21 nov 2019

Locuitorii din Sydney se vor confrunta cu cele mai dure restricții la utilizarea apei din ultimul deceniu, în condițiile în care coasta de est a Australiei înregistrează cea mai gravă secetă din istorie, transmite DPA.

Potrivit acestor restricții, rezidenții din Sydney nu vor mai avea voie să își ude grădina sau să își spele mașina cu furtunul putând utiliza doar gălețile. De asemenea, cei care doresc să își umple piscinele au nevoie de o aprobare specială. Contravenienții vor fi amendați cu 220 dolari australieni (150 de dolari SUA), scrie Agerpres.

OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004 CITEȘTE ȘI OMV Petrom pe Bursă: cea mai mare tranzacție din ultimii 3 ani, volum total fără precedent din 2004

Din cauza lipsei precipitațiilor în ultimele luni și a anticipatei secete din perioada următoare când vor începe căldurile, nivelul apei în barajele care alimentează cei cinci milioane de locuitori ai metropolei Sydney scade cu un procent pe săptămână. În prezent nivelul apei în baraje este la 46% iar în mod normal restricțiile sunt introduse când nivelul ajunge la 40%.

Însă, premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a spus că seceta este atât de gravă încât autoritățile au decis să introducă mai devreme restricțiile de tip Level 2. În acest an restricțiile vor fi introduse din 10 decembrie.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
restrictii apa
sidney