TABEL Lukoil, MOL și Rompetrol au preluat exemplul OMV Petrom și au scumpit carburanții

TABEL Lukoil, MOL și Rompetrol au preluat exemplul OMV Petrom și au scumpit carburanții
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 18 ian 2023

Lukoil, MOL și Rompetrol au majorat în ultimele ore prețurile carburanților, după exemplul liderului pieței, OMV Petrom, care marți a efectuat o mișcare similară în urma aprecierii cotațiilor internaționale ale produselor petroliere din ultimele 2 săptămâni. Astfel, cea mai ieftină motorină standard în stațiile din capitală se poate cumpăra cu peste 7,5 lei/l, iar benzinase apropie de 6,5 lei/l, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a majorat marți, pentru a doua oară în ultimele 4 zile, prețul benzinei și motorinei cu 5 bani pe litru.

La numai câteva ore distanță și companiile concurente au efectuat mișcări similare.

Astfel, Lukoil a scumpit atât benzina, cât și motorina cu 4 bani/l, prețurile în stațiile din capitală ajungând la 6,33-6,38 lei/l, respectiv 7,54-7,57 lei/l, cu un ban/l sub cele din stațiile Petrom.

TABEL OMV Petrom scumpește carburanții pentru a doua oară în ultimele 4 zile CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom scumpește carburanții pentru a doua oară în ultimele 4 zile

Și MOL a majorat prețurile carburanților cu 5 bani/l.

Cea mai mare creștere de prețuri, de 10 bani/l, a fost înregistrată marți în stațiile Rompetrol, companie care însă nu a mai modificat prețurile de o săptămâna, interval în care companiile concurente majoraseră cu alți 5 bani/l prețurile.

În urma ultimelor scumpiri, benzina standard se achiziționează în stațiile MOL și Rompetrol cu 6,44-6,49 lei/l, iar motorina standard cu 7,62-7,66 lei/l, niveluri apropiate de cele din stațiile OMV.

Motivația scumpirilor: prețul petrolului Brent este în creștere pe piețele internaționale de 12 zile, de la un nivel de 77,8 dolari/baril pe 4 ianuarie, el tranzacționându-se în prezent la unul de 87 dolari/baril, cel mai ridicat din ultima lună. Prețurile petrolului au înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creștere săptămânală din octombrie, în condițiile în care dolarul american a scăzut la un minim al ultimelor șapte luni.

În plus, Uniunea Europeană va interzice majoritatea importurilor de produse petroliere rusești pe cale maritimă începând cu data de 5 februarie 2023, iar traderii europeni se grăbesc să își umple tancurile petroliere cu motorină rusească, anticipând o modificare a rutelor globale de aprovizionare și la majorarea volatilității prețurilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol