TABEL O nouă ieftinire a carburanților în urma prăbușirii prețului petrolului

TABEL O nouă ieftinire a carburanților în urma prăbușirii prețului petrolului

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 nov 2023

Prețul motorinei a coborât sub 7,5 lei/l în toate stațiile Petrom și Lukoil din capitală în urma deciziei celor două companii de a ieftini joi carburanții, rezultat probabil al evoluției cotațiilor internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OMV Petrom a redus joi atât prețul benzinei, cât și pe cel al motorinei cu 3 bani pe litru, după ce în ziua anterioară, miercuri, ieftinise motorina cu 4 bani/l, iar marți, benzina cu 5 bani/l.

Comparativ cu prețurile de la începutul săptămânii practicate în stațiile Petrom, motorina este mai ieftină cu 7 bani/l, iar benzina cu 8 bani/l.

MOTORINĂ Importurile Ucrainei prin porturile românești au crescut cu 60%, în urma interzicerii produselor petroliere de origine rusă CITEȘTE ȘI MOTORINĂ Importurile Ucrainei prin porturile românești au crescut cu 60%, în urma interzicerii produselor petroliere de origine rusă

Și Lukoil a ieftinit joi motorina cu 5 bani/l și benzina cu 3 bani/l, după ce în ziua precedentă micșorase prețul benzinei cu 4 bani/lși majorase pe cel al combustibilului diesel cu 2 bani/l.

MOL și Rompetrol au redus la rândul lor în ultimele 24 de ore prețul motorinei cu 4 bani/l, însă probabil că în următoarele ore vor efectua ieftiniri suplimentare după exemplul liderului pieței, OMV Petrom.

În urma ieftinirilor de joi, un litru de benzină costă în stațiile Petrom 6,73-6,80 lei și în stațiile OMV 6,85-6,89 lei, iar unul de motorină, 7,44-7,47 lei/l, respectiv 7,52-7,55 lei/l.

Și în stațiile Lukoil din capitală, prețul motorinei standard a coborât sub 7,5 lei/l, mai exact 7,45-7,48 lei/l, în timp ce benzina se poate cumpăra cu 6,74-6,79 lei/l.

Cotațiile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 3%, până la cele mai reduse niveluri din mai mult de trei luni, din cauza preocupărilor legate de scăderea cererii în SUA și China.

Liberty Galați repornește un furnal. Al doilea mare consumator industrial de energie din România solicită din nou măsuri de protecție față competitorii externi subvenționați CITEȘTE ȘI Liberty Galați repornește un furnal. Al doilea mare consumator industrial de energie din România solicită din nou măsuri de protecție față competitorii externi subvenționați

Joi dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața eurpeană, se ranzacționa la 80 dolari/baril.

În prezent, rafinăria Petrotel a gigantului rus Lukoil se află într-o revizie programată.

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpire
ieftinire